Не лише морква: які продукти можуть покращити ваш зір
Нормальний зір можливо підтримувати завдяки деяким продуктам у раціоні

Які продукти покрашують зір. Фото: Pexels/Автор- Devon Breen
Співробітники з американської Дослідницької лабораторії їжі та зору і Центру вивчення людського харчування та старіння заявили, що надмірне споживання борошняних продуктів може спричинити погіршення зору. У ході досліджень вчені встановили прямий зв’язок між дієтою з високим глікемічним індексом та підвищенням ризику погіршення зору.
Тому, якщо постійно споживати продукти, багаті на вуглеводи (таких як хліб, рис, макарони), то це може призвести до дегенерації макули (центральної частини сітківки, розташованої до скроні від диска зорового нерва), що є провідною причиною незворотної сліпоти у людей похилого віку.
Тому експерти склали список корисних продуктів, які здатні покращити зір.
Морква, гарбуз та інші помаранчеві овочі містять велику кількість бета-каротину, який в організмі людини перетворюється на вітамін А. Його дефіцит може викликати сухість роговиці і навіть порушення сприйняття кольорів. Морква містить вітаміни груп В, С, Е, РР, К, і дослідження підтвердили, що за рахунок каротиноїдів вона поліпшує зір.
Читайте також: Корисні властивості та скільки качанів можна з'їсти за день
Чорниця і лохина мають велику кількість антиоксидантів, тому вживання допоможе зберегти гарну пам'ять і гострий зір. Чорниця та лохина багаті на антоціан, який зміцнює стінки капілярів, захищає від дистрофії та втоми очей. Окрім цього, каротиноїди чорниці вдосконалять зір, оновлять клітини сітківки, покращать очний кровообіг і нічний зір.
Грейпфрут допоможе запобігти старінню кришталика. Не повірите, але найкориснішою частиною цього фрукта є прозора шкірочка, що розділяє часточки. От саме її і варто їсти для зору.
Фундук, мигдаль, бразильський, кедровий, волоський та інші горіхи відмінні продукти для зору завдяки вітаміну В2, потрібного для нормального кольоросприйняття та запобігання кон’юнктивіту.
Шпинат багатий на лютеїн та інші речовини, які захищають нервові клітини й рятують від дистрофії сітківки. Він поліпшує зір і знижує рівень утоми очей під час роботи за комп'ютером.
Також раніше ми публікували статтю про користь баклажанів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!