Користь і шкода гарбуза: кому не можна споживати
Насіння гарбуза має корисні властивості, так само як і сам плід

Користь гарбуза. Фото: Unsplash/Автор- Olivia Spink
Експерти здорового харчування радять споживати гарбуз, адже необхідні організму речовини знаходяться в м'якоті, насінні і квітах. Концентрація каротинів в гарбузі в 5 разів вище, ніж в моркві, тому споживаючи, ви покращите зір. Також гарбуз містить вітаміни С, Е, К і майже всі вітаміни групи В.
Читайте також: Як розпізнати сигнали організму про надмірне вживання солодкого
Гарбуз підходить для людей, які худнуть, оскільки калорійність становить лише 22 ккал на 100 гр. Також він корисний людям з підвищеним тиском, бо зміцнює стінки судин.
Корисні властивості гарбуза
- Гарбуз прискорює метаболізм і налагоджує травні процеси в організмі. Він виводить з організму токсини і шлаки.
- Дієтологи радять включити в раціон плід людям з атеросклерозом, туберкульозом і подагрою.
- Гарбуз зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, має протинабряковий ефект.
- Гарбуз має калій, магній, клітковину і каротиноїди. Вони нормалізують рівень холестерину.
- Він добре впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагає при гастритах, виразковій хворобі.
- Насіння гарбуза є відмінним протигельмінтним засобом. Настоями лікують вугровий висип і лупу.
- Також плід буде чудовим продуктом для вагітних, тому що знижує блювотний рефлекс.
Шкода гарбуза
Не можна вживати людям, які мають :
- захворювання шлунково-кишкового тракту;
- запальні процеси в області печінки і нирок;
- камені в жовчному міхурі і нирках;
- цукровий діабет.
Медики не радять вживати літнім людям і маленьким дітям, бо він важко перетравлюється.
Дізнайтеся, для яких людей вживання червоного м’яса є небезпечним для здоров’я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!