Будете виглядати молодше і поліпшите стан порожнини рота: 6 причин щодня з'їдати зубчик часнику
Ви дізнаєтесь про корисні властивості часнику, про які, можливо, раніше ви не чули

Корисні властивості часнику. Фото: Unsplash/Автор- Surya Prakash
Вам відомо, що часник споживають, аби уникнути вірусних захворювань. Однак часник наділений і іншими лікувальними властивостями.
Часник допоможе менше хворіти простудними захворюваннями
Часник містить речовину аліцин (він надає специфічний запах), яка здатна зміцнювати імунну систему, стимулюючи синтез Т-лімфоцитів, що необхідні для знищення вірусів.
Лікарі стверджують, 1-2 зубчики часнику на день буде цілком достатньо, аби захистити свій організм. Фахівці наголошують, що аліцин у великій кількості виділяється при подрібненні часнику. Тому, аби речовина принесла максимальну користь, варто спочатку роздавити часник, а потім подрібнити.
Часник покращить стан порожнини рота
Ви зможете знизите ризик розвитку запальних захворювань ясен або усунути вже наявні. Часник містить фітонциди, які мають сильну бактерицидну дію. Вони допоможуть успішно поборотися з патогенними мікроорганізмами, що стають причиною періодонтитів.
Часник допоможе зменшити алергію
Етилацетат, який наявний в часнику, може знизити виділення білків гістамінів, що утворюються у відповідь на проникнення алергену. Якщо ви кожного сезону зіштовхуєтесь із алергією, то вам корисно з’їдати зубчик часнику і в разі алергічної реакції, що вже проявилася. Він допоможе знизити інтенсивність протікання.
Часник переборе молочницю
Багато жінок страждають на кандидоз. Якщо щодня вживати часник, то це допоможе тримати чисельність умовно-патогенної флори під контролем. Летючі фітонциди, які виділяються із подрібненого часнику, знищують велику кількість дріжджових грибів. Часник гальмуватиме розмноження бактерій.
Часник покращить зовнішній вигляд
Аліцин (потужний природний антиоксидант) дозволить підтримати пружність та гладкість шкіри.
Часник полегшить життя печінки
Як вам відомо, у печінці відбувається знешкодження різноманітних шкідливих речовин: ксенобіотиків, важких металів, продуктів обміну власного організму, а часник багатий на речовини, які значно збільшують утворення ферментів печінки, що беруть участь у детоксикації.
Раніше ми розповідали, що станеться з вашим організмом, якщо ви їстимете червоне м’ясо кожного дня.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!