ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Продукти з тривалим терміном зберігання провокують передчасну смертність — дослідження

Здоров'я 10:51 - 09 листопада 2022

Вчені назвали продукти, які зменшують тривалість життя

Нове дослідження виявило популярні продукти, що зменшують тривалість життя/Фото: Unsplash

Нове дослідження виявило популярні продукти, що зменшують тривалість життя/Фото: Unsplash

Вчені з Бразилії дійшли висновку, що часте вживання в ультраоброблених продуктів здатне провокувати передчасну смертність. До цього виду їжі належать продукти із тривалим терміном зберігання.

Деталі

Дослідники змоделювали дані національних репрезентативних обстежень раціону у Бразилії за 2017-2018 роки та демографічну інформацію про смертність за 2019 рік. У 2019 році передчасно померло 541 160 осіб віком від 30 до 69 років. З них 261 061 смерть була викликана захворюваннями неінфекційної природи, яких можна запобігти.

Моделювання показало, що близько 57 тисяч таких смертей (10,5%) можна віднести до наслідків вживання ультрапастеризованих продуктів. Дослідники припускають, що в країнах з високим рівнем доходів населення ці показники будуть ще вищими.

До ультраоброблених відносяться багато звичних нам продуктів: ковбаси, сухі сніданки, печиво, чипси, фруктові соки, м'ясна продукція, промисловий хліб, лимонади, консервовані супи, заморожена піца, пончики, цукерки та інше.

Всі вони містять речовини, що отримуються з промислових продуктів (трансжирів, цукру, крохмалю, білкових ізолятів), в них відсутні цілісні харчові інгредієнти і часто міститься велика кількість ароматизаторів, барвників, емульгаторів та інших добавок.

Серцево-судинні захворювання є однією з головних причин смерті по всьому світу. Зменшити ризик виникнення цих захворювань можна за дотримання правильного харчування. Раніше ми називали продукти, які допомагають довше жити людям, які мають проблеми з серцем.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин