Нутриціологи назвали, коли найкорисніше їсти кисломолочний сир
Дізнайтеся, коли шкідливо споживати цей продукт

Коли шкідливо їсти кисломолочний сир. Фото: VIVO
Сир називають джерелом корисних жирних кислот, адже він містять ненасичену пальмітолеїнову кислоту, яка знижує ризик діабету другого типу. Цей продукт дуже багатий вітамінами (В12, В2, а й іншими), а також фосфором, кальцієм і натрієм. Однак незважаючи на користь сиру, нутриціологи не радять споживати його протягом всього дня, а лише в певний відрізок доби.
На думку фахівців, кисломолочний сир, як і решта молочки, краще їсти в першій половині дня, тобто до 16:00. Адже вони містять молочний білок і молочний цукор, які легше засвоюються саме в цей час.
Нутриціологи говорять про те, що споживаючи молочні продукти, зокрема сир, у другій половині дня, на ранок отримаєте набряки. Це відбувається через те, що білок, який він містить, може засвоюватися і метаболізуватися як вуглевод. Тоді буде розгойдуватися механізм регуляції глюкози, що в результаті призведе до підвищення жирової маси тіла.
Тому краще їсти сир до 16: 00, а ввечері віддати перевагу іншим стравам.
Раніше ми ділилися заявою дієтолога про те, який продукт не можна їсти після 40 років.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!