Експерт назвала три види небезпечного посуду, який може нашкодити здоров'ю
Такий посуд точно знайдеться у кожного вдома

Цей посуд може нашкодити вашому здоров'ю/Фото: pexels
Користь їжі залежить не лише від вмісту, а й від посуду, з якого її споживають. Дієтолог Ірина Каленська назвала три види небезпечних для здоров'я матеріалів, з яких часто роблять кухонні прибори.
Політетрафторетилен
Ви зустрічаєтесь із ним щодня, якщо на кухні є тефлонова сковорідка, пише експерт. Тефлон – це товарна назва політетрафторетилену. Наприкінці 90-х дослідження показали, що тефлон виділяє перфтороктанову кислоту – отруйну сполуку, яка провокує безпліддя та рак.
Потрібно шукати на посуді знак PFOA FREE, який означає, що для виробництва тефлону не використовувалась перфтороктанова кислота. На таких сковорідках чи каструлях не повинно бути подряпин та пошкоджень. Адже найменша подряпина – і нагрітий тефлон починає випаровувати канцерогени.
Пластик
Перше, що потрібно зробити, – перевірити маркування на пластикових ємностях. Зазвичай це трикутник зі стрілок із цифрами всередині. Безпечний пластик з маркуванням 2,4,5.
Однак експерт рекомендує не нагрівати пластик, адже тоді він виділяє токсичні речовини.
Яскраві розписні сервізи
Йдеться про турецькі чи китайські сервізи з меламіно-формальдегідної смоли. Якщо стукнути паличкою, то на відміну від фаянсу, цей посуд глухо відгукується.
Якісний меламіновий посуд стає небезпечним лише при температурі вище 130°C. Однак, за словами дієтолога, легко нарватися на підробку.
Ірина Каленська додала:
Неякісний посуд впливає на роботу ШКТ набагато сильніше, ніж можна подумати... шлунок іноді реагує навіть на гострі запахи, чого вже казати про токсини, які можуть потрапити з їжею
Раніше ми писали, яка користь сніданку для організму людини і що краще їсти вранці. Дізнайтеся, як на організм впливає систематична відмова від ранкового прийому їжі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!