Чому не можна заморожувати смажену їжу
Звичайно, заморозка – це неперевершений спосіб продовжити термін зберігання, але не для всіх продуктів

Яку шкоду може принести здоров'ю смажена заморожена їжа. Фото: Pexels/Автор - Harry Dona
Ви звикли зберігати у морозильній камері страви, які не змогли доїсти, наприклад, салати чи голубці, аби спожити їх пізніше? Так, це гарна ідея, однак сьогодні ми пояснимо, чому не можна так чинити зі смаженою їжею.
Смажені продукти погано переносять заморожування та розморожування. Через це вони втрачають і естетичний вигляд, і смак. А ще, коли ви нагріваєте страву, то порушитися може і консистенція, наприклад, їжа стане надто м’якою.
Рослинна олія при розморожуванні принесе вас цілий букет неприємних відчуттів: діарея, болі у животі та більш серйозні захворювання.
Тому заради вашого здоров’я радимо відмовитися від заморожування не тільки смажених, але й таких продуктів: картопля фрі, майонез, макарони, варений рис, тістечка з пудингу, цитрусові.
Читайте також про те, чи можна отруїтися консервованим тунцем, адже він містить ртуть.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!