Диво-напої: що варто пити для здоров'я нирок
Щоб запобігти захворюванням нирок, потрібно подбати про достатнє споживання корисних рідин

Ці напої запобігають захворюванню нирок/Фото: Andrea Piacquadio/Pexels
Нирки – це унікальний природний фільтр для нашого організму. Вони беруть участь у сечовиділенні, формуванні гормонів і кровотворенні. Однак, щоб запобігти захворюванням нирок, нам варто також піклуватися про них і споживати корисні рідини.
Деталі
Нирки виконують важливу роботу фільтрів організму, видаляючи відходи та зайву воду з крові. Фільтруючи кров, нирки також регулюють баланс натрію, кальцію, фосфору та калію в кровотоку, що має вирішальне значення для правильного функціонування нервів, м’язів та органів. Якщо людина не має хронічних хвороб нирок, зберігати орган здоровим допомагає в тому числі споживання достатньої кількості корисної рідини.
1. Вода
Це рідина номер один для підтримки здоров’я нирок – це вода. Вашому організму передусім потрібна звичайна чиста питна вода - не мінеральна або солодка газована вода. Рідина для нирок - це своєрідний розчинник накопичених в тканинах продуктів розпаду і формування сечі. Оптимальний варіант - регулярне питття впродовж всього дня.
2. Журавлинний сік
Ягоди цієї рослини є своєрідним антибіотиком природного походження, вони мають властивість знімати хворобливі запальні процеси і налагоджувати роботу всієї сечостатевої системи. Крім лікувальної дії, журавлина виводить солі важких металів, радіоактивні частинки, стимулює імунну систему, надаючи організму сили перемогти недугу і відновитися.
3. Вода з лимоном
Вода з лимоном допомагає розщепити кальцієві камені в організмі — кислота зв'язується з кальцієм і виводить його з нирок. Випити склянку такої води потрібно за 20-30 хвилин до приймання їжі.
4. Кава
Дослідницькі дані свідчать, що у людей, які вживають каву, ризик розвитку гострого пошкодження нирок, яке характеризується раптовою нирковою недостатністю, є нижчим на 11% (порівняно з тими, хто не вживає напій). Такий ефект пов’язаний із прийомом кави у кількості двох-трьох чашок на день.
Нещодавно вчені розповіли, які фрукти та овочі можуть захистити від діабету. Фінські вчені встановили, що фрукти та овочі певного кольору, містять у собі пігменти, які здатні знижувати ризик виникнення діабету.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!