ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Цей популярний фрукт знижує рівень холестерину в організмі

Здоров'я 11:37 - 18 травня 2023

Окрім зниження рівня холестерину, хурма має й інші корисні властивості для здоров'я

Цей популярний фрукт знижує рівень холестерину в організмі

Дієтолог назвала фрукт, який знижує рівень холестерину/Фото: pexels

Однією з поширених проблем для багатьох людей є високий рівень холестерину в організмі. На щастя, існує природний спосіб зниження цієї сполуки. Американський дієтолог Майс Аль-Алі назвала популярний фрукт, який у цьому допоможе.

Як хурма впливає на рівень холестерину в організмі

Соковитий фрукт містить різноманітні корисні речовини, такі як антиоксиданти, вітаміни і мінерали. Хурма багата на розчинні волокна, які можуть зв'язувати холестерин і сприяти його виведенню з організму. Крім того, вона містить пектини, які контролюють рівень цієї сполуки у крові.

Проведені дослідження показали, що споживання хурми може позитивно вплинути на рівень холестерину. За словами вчених, фрукт сприяє зниженню рівня "поганого" холестерину і підвищенню рівня "хорошого" холестерину. Також встановлено, що хурма може зменшити загальний ризик серцево-судинних захворювань, таких як серцевий приступ або інсульт.

Окрім зниження рівня холестерину, хурма має й інші корисні властивості для здоров'я. Вона покращує здоров'я шкіри, травлення та зміцнює імунну систему. Крім того, фрукт містить антиоксиданти, які захищають організм від пошкоджень вільних радикалів і попереджають передчасне старіння.

Дієтолог і засновник клініки Healthy Mays Мейс Аль-Алі каже:

Доведено, що хурма знижує рівень холестерину — їжте цей смачний помаранчевий фрукт щодня. У дослідженні вказується, що клітковина, багата танінами, видобута з хурми, знижує загальний рівень холестерину

Результати дослідження

Дослідження було опубліковане в Annals of Nutrition and Metabolism у 2012 році. У рамках експерименту з плодів хурми вилучили клітковину, багату танінами. 40 осіб розділили на три групи і годували різними видами печива – або плацебо, або з низькою дозою клітковини, або з високою дозою.

У дослідженні йдеться:

Відомо, що речовини, які зв’язують жовчні кислоти, знижують рівень холестерину в крові та клінічно використовуються для лікування гіперхолестеринемії (високого рівня холестерину). Раніше ми показали, що багата танінами клітковина з молодих плодів хурми має властивості зв’язування жовчних кислот

Результати показали, що люди, які їли печиво з низькою і високою дозами клітковини, спостерігали значне зниження загального рівня холестерину. Вчені стверджують, що дослідження демонструє, як багата танінами клітковина з молодих плодів хурми допомагає у лікуванні гіперхолестеринемії.

Раніше ми писали, що нутриціолог розвінчала популярні міфи про молоко. Це дуже складний та неоднозначний продукт.

Джерело: Express

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин