Експерт озвучила корисні властивості кропиви для здоров'я
Молода кропива чудово доповнює салати, супи та соуси, а за кількістю вітамінів і мінералів вона навіть перевершує інші види зелені.

Розкрито корисні та шкідливі властивості кропиви, про які ви не знали / Фото: Freepik
Про корисні властивості кропиви для здоров'я знали ще наші предки. У ній містяться вітаміни A, B, C, K, а також магній, кремній, кальцій, залізо та селен. Є в ній і чимало флавоноїдів та фітонцидів. Перші благотворно впливають на серцево-судинну систему, а другі нормалізують кровообіг і зміцнюють імунітет.
Деталі
Експертка з правильного харчування та фуд-блогерка Наталя Мазурик пояснила, навіщо їсти кропиву та яку користь вона несе жінкам і чоловікам.
Доведено, що сильну половину людства трава захищає від проблем із потенцією та простатою. У деяких дослідженнях стверджують і про її здатність підвищити рівень тестостерону.
Користь кропиви
Крім того, кропива стимулює вироблення організмом інсуліну, тому рівень цукру в крові за регулярного вживання знизиться. Ця властивість особливо стане в пригоді діабетикам.
Приймати її можна не тільки у свіжому вигляді. Так, чай із кропиви ефективно бореться з м'язовим болем і навіть артритом. У гіпертоніків такий напій знизить верхній кров'яний тиск і зніме серцево-судинне напруження.
Корисні властивості кропиви включають і очищення організму, оскільки вона здатна нейтралізувати токсини і виводити їх із сечею. Експерт пише, що рослина може навіть скоротити деякі зморшки і прибрати пігментні плями, а також прибрати наслідки акне.
Зміцнює вона і кісткову систему, адже в її складі є важливий для неї вітамін К, нагадала фуд-блогерка.
Кому протипоказана кропива
Попри колосальну користь, вживати її заборонено деяким категоріям людей. Через вітамін К вона здатна прискорювати згортання крові, тому її небажано їсти при варикозному розширенні вен, атеросклерозі та тромбофлебіті.
Особливо уважними потрібно бути за вагітності, оскільки молода кропива може порушити нормальний перебіг і призвести до передчасних пологів. Перед введенням у раціон обов'язково проконсультуйтеся із сімейним лікарем.
Раніше кардіологиня перерахувала найшкідливіші продукти для серця і судин.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!