ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Каву на голодний шлунок пити можна, але є 2 наслідки: лікар назвала їх

Здоров'я 13:00 - 12 серпня 2023

Довгий час у Мережі точилися справжні битви на тему ранкової кави перед сніданком, але лікарка раз і назавжди розвінчала усталений міф

Лікарка дозволила пити каву на голодний шлунок, але попередила про два наслідки / Фото: chevanon/Freepik

Лікарка дозволила пити каву на голодний шлунок, але попередила про два наслідки / Фото: chevanon/Freepik

Мабуть, немає такої людини, яка не замислювалася б про те, чи можна пити каву натщесерце. Лікар-гастроентеролог зі США Сунана Сохі поклала край багаторічним суперечкам і дозволила вживати підбадьорливий напій до сніданку. Але крім хорошої новини є й кілька тривожних.

Деталі

Вона нагадала про переваги кави, яка сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт.

Сьогодні її дедалі частіше критикують через кофеїн, що входить до її складу, проте в медичних цілях її використовували століттями, зазначила лікарка.

Рівень шлункової кислоти напій змінює в кожному випадку по-різному.

Приміром, люди з диспепсією мають вживати його усвідомлено й обережно, бажано разом з їжею. Краще й зовсім уникати його, інакше надмірне газоутворення і пекучий біль у верхньому відділі живота гарантовані.

Кава сама по собі є кислим напоєм, тому вона стимулює вироблення гормону гастрину, що відповідає за вироблення шлункового соку, наголосив доктор із Бостона Супрія Рао.

Сприяють підвищенню кислотності кишківника і феноли в зернах кави.

Насправді немає нічого небезпечного у вживанні чашечки кави натщесерце, але важливо знати про деякі можливі наслідки.

Річ у тім, що вона здатна запросто викликати печію, оскільки стимулює вироблення шлункової кислоти. У таких ситуаціях у деяких людей можуть виникати не тільки неприємні відчуття, а й больові симптоми.

Гастроентерологиня рекомендує разом із нею вживати невеликий перекус, щоб компенсувати кислотність, і надавати перевагу приготованій із темних зерен каві або обирати холодний варіант.

Альтернативою спеціалістка назвала зелений і чорний чаї, адже вони містять значно менше кофеїну і не так підвищують кислотність у шлунку.

Раніше ми розбиралися, чим відрізняється кава арабіка від робусти. Сьогодні на ринку однаково широко представлені обидва ці сорти, але більшість покупців не спроможні їх відрізнити.

Джерело: huffingtonpost.co.uk

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин