Консерви з "терміном": чому варто перевіряти дату на банці
Прострочені консерви можуть приховувати небезпечні токсини та загрожувати здоров’ю споживачів

Консерви зі "строком": чому варто перевіряти дату на банці / Фото: Freepik
Фахівці нагадують: вживання харчових продуктів після закінчення терміну придатності може становити загрозу для здоров’я, навіть якщо йдеться про консерви тривалого зберігання, такі як м’ясні, рибні чи плодово-овочеві.
Деталі
Чому це важливо?
Хоча консерви зазвичай зберігаються у темному прохолодному місці, після завершення терміну придатності тара (банка чи кришка) може почати виділяти шкідливі речовини. До того ж існує ризик накопичення ботулотоксину в самих продуктах, що може призвести до серйозних отруєнь.
Якщо ви відкрили консерву, її вміст слід спожити якомога швидше. Навіть у холодильнику рештки продукту не варто зберігати тривалий час.
Що говорить закон?
Відповідно до Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів":
- Якщо продукт потребує спеціальних умов зберігання або використання, це обов’язково зазначається на етикетці.
- У разі відкриття упаковки, інформація про умови зберігання та строк споживання після відкриття також має бути вказана.
На що звертати увагу?
Під час покупки уважно вивчайте інформацію на етикетці: термін придатності, умови зберігання та рекомендації щодо споживання. Це особливо важливо для консервованих м’ясних, рибних і плодово-овочевих продуктів.
Нещодавно ми розповідали про 5 корисних закусок, які підтримують ситість і зменшують запалення.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!