ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Консерви з "терміном": чому варто перевіряти дату на банці

Суспільство 22:02 - 21 січня 2025

Прострочені консерви можуть приховувати небезпечні токсини та загрожувати здоров’ю споживачів

Консерви з "терміном": чому варто перевіряти дату на банці

Консерви зі "строком": чому варто перевіряти дату на банці / Фото: Freepik

Фахівці нагадують: вживання харчових продуктів після закінчення терміну придатності може становити загрозу для здоров’я, навіть якщо йдеться про консерви тривалого зберігання, такі як м’ясні, рибні чи плодово-овочеві.

Деталі

Чому це важливо?

Хоча консерви зазвичай зберігаються у темному прохолодному місці, після завершення терміну придатності тара (банка чи кришка) може почати виділяти шкідливі речовини. До того ж існує ризик накопичення ботулотоксину в самих продуктах, що може призвести до серйозних отруєнь.

Якщо ви відкрили консерву, її вміст слід спожити якомога швидше. Навіть у холодильнику рештки продукту не варто зберігати тривалий час.

Що говорить закон?

Відповідно до Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів":

  1. Якщо продукт потребує спеціальних умов зберігання або використання, це обов’язково зазначається на етикетці.
  2. У разі відкриття упаковки, інформація про умови зберігання та строк споживання після відкриття також має бути вказана.

На що звертати увагу?

Під час покупки уважно вивчайте інформацію на етикетці: термін придатності, умови зберігання та рекомендації щодо споживання. Це особливо важливо для консервованих м’ясних, рибних і плодово-овочевих продуктів.

Нещодавно ми розповідали про 5 корисних закусок, які підтримують ситість і зменшують запалення.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин