Без яєць і борошна: як приготувати смачні деруни
Для правильного приготування необхідно всього з двох інгредієнтів

(Фото: з відкритих джерел / Автор - невідомий)
Далеко не всі знають, що справжні деруни готуються без яєць і муки, в них використовується виключно картопля і ріпчаста цибуля. Таке блюдо виходить смачним і ситним.
Для приготування дерунів знадобиться картопля, цибуля, сіль, олiя для обсмажування. Цибулі шкодувати не варто, бажано, щоб вона становив 1/3 частину від картоплі.
Крок перший. Спочатку необхідно натерти цибулю на дрібній тертці, і тільки потім картоплю. Така невелика хитрість допоможе уникнути потемніння натертої картоплі. Суміш посолити.
Крок другий. Дати зайвій рідини стекти через сито, залишивши в такому положенні хвилин на 5-10.
Крок третій. Ще раз перемішати суміш і викладати столовою ложкою на розігріту сковороду з олією. Смажити на середньому вогні 5 хвилин з кожного боку.
Крок четвертий. Готові деруни викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Крок п'ятий. Подати гарячими до столу зі сметаною.
Не варто хвилюватися, що без яєць і борошна суміш розпадеться - крохмаль від картоплі не дозволить цьому статися. Смачного!
Раніше ми розповіли, як приготувати смачні котлети без грама м'яса.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!