Великий піст: покроковий рецепт пиріжків з квасолею
Навіть в пост раціон може бути не тільки ситним, але і смачним

Джерело:pirig/невідомий
22 березня полегшується строгість Великого посту, а саме: дозволяється випити вино і вживати їжу з олією. Редакція Мета.ua підготувала для вас смачний рецепт пісних пиріжків з квасолею.
Вам буде потрібно:
- 1 кг борошна;
- 450 мл води;
- 300 г квасолі;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 50 мл горілки;
- 130 мл рослинної олії;
- 3 столові ложки цукру;
- 1,5 чайної ложки солі;
- 30 г пресованих дріжджів;
- 1 чайна ложка хмелі-сунелі.
Приготування тіста:
100 мл рослинної олії разом з горілкою необхідно влити в теплу воду, туди ж додати дріжджі і дати їм повністю розчинитися у воді.
Для приготування пишного тіста необхідно заздалегідь просіяти борошно. У просіяне борошно висипати сіль і цукор, влити підготовлену рідку суміш, замісити тісто. Тісто варто накрити плівкою і поставити в тепле місце до збільшення обсягу в 2 рази.
Приготування квасолі:
Квасолю відварити до повної готовності. Крупно натерту моркву обсмажити на олії з подрібненим луком, додавши хмелі-сунелі. Дати охолонути піджарці і квасолі, тільки після цього перемолоти їх у м'ясорубці, посолити за смаком. У разі, якщо начинка вийшла дуже суха, в неї можна додати кілька ложок квасоляного відвару.
Залишилося сформувати пиріжки і викласти їх на застелений пергаментом деко. Випікати протягом 25 хвилин при 180 ° С.
Раніше ми поділилися добіркою простих рецептів на Великий піст 2021.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!