Як зберігати хліб, щоб він не черствів: корисні поради
Є кілька порад, які допоможуть вам зберігати хліб свіжим якнайдовше

Як зберігати хліб, щоб він не черствів/Фото: Pixabay
Хліб через деякий час починає черствіти та покриватися пліснявою. Розповідаємо, як зберігати продукт, щоб уникнути цього.
Як правильно зберігати хліб
Якщо хліб ще теплий, дочекайтеся, доки він повністю охолоне. Не пакуйте його теплим, тому що він швидко зіпсується.
Різні види хліба потрібно зберігати окремо. Усі вони відрізняються своєю мікрофлорою.
Правильно розрізати хліб із середини, а не з кінця. Так ви продовжите термін його зберігання.
Щоб збільшити термін придатності батона, покладіть поруч з ним чверть яблука чи сирої картоплі. Так він не зіпсується швидко.
Крім цього поруч з хлібом можна покласти мішечок із сіллю. Вона допоможе позбавитися зайвої вологи з хліба.
Як правильно зберігати хліб у холодильнику
Хліб можна зберігати й у холодильнику. Там він не псуватиметься близько 3 тижнів.
Варто зазначити, що через якийсь час хліб у холодильнику втратить свої смакові властивості. Крім цього буханець стане сухим.
Ніколи не кладіть у холодильник хліб з пліснявою. Так грибок може перейти інші продукти.
Як правильно зберігати хліб у хлібниці
У хлібниці можна зберігати хліб від 7 до 10 днів. Головне зберігати різні види в окремих целофанових пакетах. Щоб хліб залишався свіжим, раз на тиждень протирайте оцтом хлібницю.
Раніше ми повідомили, як засолити сало. Розповідаємо різні способи, як засолити сало.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!