Промивати чи ні: як правильно готувати макарони
Макарони потрібно промивати лише в одному випадку

У разі макарони потрібно промивати водою/Фото: Unsplash
Макарони дуже популярні в Україні, їх люблять за смак та легкість у приготуванні. Здавалося б, немає нічого простішого, ніж відварити макарони, проте багато хто все ще не знає, чи потрібно їх промивати після приготування, чи ні.
Макарони — страва, яка має подаватися на стіл відразу ж після приготування, адже в іншому випадку вони просто втратять свій смак та вигляд. Якщо ви подаєте макарони одразу після приготування, їх не потрібно промивати.

Якщо ж ви не плануєте відразу ж їсти макарони — їх варто промити водою, щоб вони не злиплися. Однак не варто довго тримати макарони під струменем води, достатньо просто їх злегка охолодити. Якщо цього зробити, всі вони можуть переваритися під впливом своєї температури.
Раніше ми розповідали, які продукти не підлягають заморожуванню. Вони можуть втратити смак та корисні властивості.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!