Ідеальна вечеря: запечений лосось із прованськими травами — покроковий рецепт
Якщо ви не любите довго стояти біля плити, спробуйте цей простий рецепт запеченої риби

Приготувати такий лосось можна за лічені хвилини / Фото: Freepik
Цей запечений лосось із травами готується буквально за кілька хвилин, результат потішить усю вашу родину.
Усе, що вам потрібно - підготувати необхідні інгредієнти, увімкнути духовку та відправити страву запікатися. Такі рецепти на вечерю завжди мають бути в кулінарній книзі кожної господині.
Інгредієнти
- Філе лосося — 2 шт
- Сік лимона — ½ плода
- Прованські трави — 1-2 ч. л.
- Солодка паприка — кілька щіпок
- Часник — кілька щіпок
- Оливкова олія — 1 ст.л
Покроковий рецепт
- Обваляйте рибу в прованських травах із додаванням оливкової олії та лимонного соку. Якщо час дозволяє і ви нікуди не поспішаєте, залиште в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.
- Підготовлений лосось посоліть і поперчіть за смаком, а потім перекладіть у посуд для запікання.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте в ній страву приблизно 20 хвилин. Час регулюйте залежно від товщини філе.
Запечений лосось із прованськими травами можна подавати з руколою, шпинатом або листовим салатом. Якщо ви любите додавати в їжу майонез, спробуйте здорову альтернативу у вигляді корисної заправки, рецепт якої ми публікували раніше.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!