Що робити із залишками пасок: головне правило і традиції
Як правильно вчинити з великодньою випічкою, щоб не порушити церковних заборон

Чи можна викидати паски / Фото: Elena Mozhvilo/Unsplash
Чи можна викидати залишки пасок і які традиції чи народні прикмети з великодньою випічкою існують? Великдень уже завершився, а запасливі господині нерідко випікають надто велику кількість пасок. Але що робити з ними після світлого свята?
Деталі
Церква не дала єдиного коментаря з цього приводу і не встановила якогось певного правила. Освячену їжу різні священики рекомендують використовувати по-різному.
Але всі вони сходяться на думці, що перед приготуванням бажано розрахувати свої сили і зробити саме стільки пасок, щоб з'їсти їх усі до єдиної.
Церква категорично забороняє осквернення продуктів, таке як, топтання або розкидання. Наші предки часто закопували залишки великодньої їжі, а випічкою підгодовували птахів.
Знайти застосування можна і черствому паску. По-перше, з неї вийдуть дуже смачні сухарики. Просто засушіть її ще сильніше і тіштеся смачною добавкою до чаю, коли ніяких частувань під рукою не виявиться.
По-друге, вони ідеально підходять для створення тістечка "картопля". Потрібно всього лише подрібнити пасочку, додати цукрової пудри, какао і перемішати все, щоб вийшли апетитні кульки.
Раніше ми розповідали, які продукти придатні до вживання навіть після закінчення терміну придатності.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!