ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Інстаграмний сніданок: 7 простих і корисних ідей

Рецепти 18:19 - 29 січня 2024

Естетичні та корисні сніданки на кожен день, які легко приготувати

Інстаграмний сніданок: 7 простих і корисних ідей

Смачні та корисні рецепти сніданку / Фото: Getty Images

Яйця пашот, тости з авокадо і лососем, панкейки та інші швидкі і смачні страви, які так часто виставляють в Інстаграм сторіс, не тільки красиві, але й корисні.

Ми постаралися підібрати страви, щоб задовольнити апетити всіх любителів правильного харчування та естетично оформлених сніданків.

Вівсяна каша

Вівсяна каша - простий рецепт корисного сніданку / Фото: Pinterest

Такий ситний і загальновизнано корисний сніданок готується дуже швидко. А щоб привнести у вівсянку новизну і зробити її апетитною, просто додайте під час варіння пластівців шматочок вашого улюбленого шоколаду або ложку какао.

Інструкція приготування:

  1. Доведіть воду до кипіння.
  2. Насипте в каструлю вівсянку, зробіть середній вогонь, варіть практично до повного випаровування води.
  3. Додайте молоко, сіль, цукор. Варіть ще 7-10 хвилин.

Чим довше вариться вівсянка - тим вона корисніша.

Коли пересиплете кашу в тарілку, прикрасьте її зверху бананами, горіхами, ягодами (підійдуть як свіжі, так і заморожені).

Вівсяноблин

Вівсяноблин на сніданок / Фото: Pinterest

Млинці вважаються швидким і простим сніданком, але цю звичну страву можна зробити менш калорійною, додавши в неї нові ноти смаку. Просто замість борошна додайте вівсяні пластівці. Вівсяноблин можна зробити як солодким, так і солоним.

Інструкція приготування:

  1. Візьміть 3 столові ложки вівсяних пластівців і подрібніть у блендері у велику крихту, але не дуже дрібно. У мисці змішайте подрібнені пластівці, 2 яйця, 30 грамів молока і сіль. На суху пательню вилийте половину тіста і смажте вівсяноблин 3 хвилини з одного боку. Переверніть і обсмажте інший бік.
  2. Поки млинець смажиться, наріжте 2 помідори і натріть сир на крупній тертці.
  3. На половину млинця викладіть половину сиру і помідорів. Загорніть вівсяноблин і запечіть другий.

Боули

Боул - поєднання всіх корисних речовин / Фото: Pinterest

По-простому, боул - це глибока тарілка з різноманітним наповненням. Традиційно, це якийсь гарнір, вуглеводна основа: булгур, кіноа або рис, на який зверху викладаються овочі та риба. Така нехитра подача має естетичний вигляд у кадрі, завдяки чому частково і завоювала популярність.

Ділимося ідеями наповнювачів на будь-який смак.

Що знадобиться

Вибираємо основу зі списку:

  • кіноа;
  • гречка;
  • бурий рис;
  • кускус;
  • кукурудзяна крупа;
  • сочевиця;
  • дикий рис;
  • червоний рис;
  • картопля;
  • коренеплоди.

Вибираємо джерело білка:

  • сир тофу;
  • тушковані або швидко припущені на оливковій олії гриби;
  • відварене або запечене м'ясо птиці;
  • будь-яка риба;
  • креветки;
  • яйця в будь-якому вигляді;
  • козячий або овечий сири.

Жири:

  • авокадо;
  • будь-які горіхи (волоський, пекан, кедровий, мигдаль тощо) або корисне насіння (льону, чіа, конопель тощо).

Додаємо приготовані овочі на свій смак (тушковані, відварені, запечені або гриль):

  • баклажани;
  • цукіні або кабачок;
  • брюссельська капуста;
  • стручкова квасоля;
  • спаржа;
  • броколі;
  • цвітна капуста;
  • гарбуз.

А також клітковину у вигляді свіжих овочів і/або зелені:

  • огірки;
  • помідори;
  • болгарський перець;
  • морква;
  • всі види редиски та редьки;
  • листя салату;
  • рукола;
  • молодий шпинат;
  • мікрозелень.

Залишається вибрати заправку:

  • оливкова, кунжутна, лляна, гарбузова або будь-яка інша корисна олія;
  • сік лимона;
  • соєвий соус.

Інструкція приготування:

  1. Основу відваріть за інструкцією або улюбленим способом.
  2. Приготуйте овочі та білкову основу, якщо необхідно.
  3. Зберіть боул, викладаючи всі складові в одне місце, не перемішуючи.

Яйце пашот

Для приготування яйця-пашот потрібна спритність / Фото: Pinterest

Це може бути як повноцінною стравою, так і інгредієнтом для збірного сніданку. Якщо ви варитимете яйця пашот уперше, то знадобиться трохи спритності. Хоч сам рецепт і здасться трохи замороченим, з часом готувати цю страву стане не складніше, ніж яєчню.

Інструкція приготування:

  1. Поставте воду кип'ятитися. Вам потрібна така кількість води, щоб її глибина становила 5-8 сантиметрів. Доведіть воду майже до кипіння: коли починають з'являтися маленькі бульбашки, але вода ще не вирує.
  2. Додайте у воду пару столових ложок оцту і сіль за смаком.
  3. Ложкою закрутіть киплячу воду, щоб утворилася воронка.
  4. У цю воронку акуратно залийте яйце, намагаючись не розбити жовток.
  5. Продовжуйте "закручувати" воду і підтримувати лійку, щоб яйце не стикалося з дном і стінками.
  6. Якщо в результаті ви хочете отримати рідкий жовток, то виймайте яйце вже через 1,5-2 хвилини. Якщо хочете густіший, то чекайте 3,5-4 хвилини.
  7. Подавати яйце ідеально на хлібі або з тостами. Сюди ж можна додати овочі.

Тости

Корисні тости на сніданок / Фото: Pinterest

Лікарі стверджують, що тости краще засвоюються організмом, бо, проходячи через кишківник, він бере більше води, що перешкоджає появі набряків. Їх можна поєднувати з чим завгодно. Ми пропонуємо рецепт з авокадо.

Інструкція приготування:

  1. Розімніть авокадо виделкою і полийте його соком лимона, додайте до нього сирний сир, часник, сіль і перець. Усе перемішайте.
  2. Розкладіть хліб на суху прогріту сковороду. На повільному вогні смажте скибочки до золотистого кольору.
  3. Нанесіть на хліб соус з авокадо.

Зверху можна покласти червону рибу, яйце пашот або овочі та посипати кунжутним насінням.

Єврейська яєчня шакшука

Єврейська яєчня шакшука / Фото: Pinterest

Така ефектна та нескладна страва точно сподобається любителям тушкованих овочів. Крім того, шакшука потішить тих, хто слабо вітає овочі в раціоні.

Інструкція приготування:

  1. Підготуйте овочі: одну ріпчасту цибулю, 4 помідори, зубчик часнику, 1-2 штуки солодкого перцю. Поріжте їх на дрібні кубики, а шкірку з помідорів можна зняти.
  2. Обсмажте на розпеченій сковорідці цибулю до золотистості, додайте туди часник і посмажте ще хвилину.
  3. Додайте болгарський перець і смажте ще 5-7 хвилин.
  4. Потім додайте помідори і 2 столові ложки томатної пасти.
  5. Додайте спеції (зіра, копчена паприка, чорний перець, рубана зелень), цукор за смаком. Усе перемішайте і готуйте ще 5-7 хвилин.
  6. Зробіть в овочах невеликі заглиблення і залийте в них яйця. Готуйте під кришкою до потрібної консистенції.

Варто враховувати, що через непрямий контакт зі сковородою яйця готуватимуться трохи довше.

Подавайте шукшуку прямо в сковороді, з хлібом - ним зачерпують страву, що вийшла.

Веганські бананові панкейки

Веганські бананові панкейки / Фото: Pinterest

Попри те, що страва веганська, від відсутності молока вона менш смачною не стає.

Інструкція приготування:

  1. Розімніть 1 перестиглий банан у пюре і змішайте його з 10 столовими ложками борошна без гірки, 1 чайною ложкою розпушувача.
  2. Візьміть ¾ склянки будь-якого рослинного молока. Поступово вливайте молоко і рослинну олію в бананову суміш.
  3. На малому вогні розігрійте антипригарну або "млинцеву" сковороду.
  4. Ложкою викладіть тісто на пательню, зачекайте появи бульбашок, переверніть і смажте кожен млинець ще по хвилині.
  5. Викладіть на тарілку один млинець на інший, полийте рідким медом або яким-небудь топінгом на ваш розсуд. Прикрасьте подрібненими горіхами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин