ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Святковий стіл на 8 березня: 8 рецептів красивих страв

Рецепти 18:47 - 01 березня 2024

Добірка смачних рецептів до столу на 8 березня

Святковий стіл на 8 березня: 8 рецептів красивих страв

8 березня 2024: що приготувати на святковий стіл / Фото: Getty Images

8 березня - унікальне свято, коли розквітають мами, бабусі та всі наші улюблені жінки. Цього дня їм якось по-особливому хочеться показати нашу любов, повагу і подбати про них. Наприклад, на 8 березня для сім'ї можна приготувати смачний сніданок, святкову вечерю або десерт, що викликає захоплення.

1. Паста з морепродуктами

Паста з морепродуктами на 8 березня / Фото: Getty Images

Ця страва не тільки корисна, а й дуже смачна. Готується вона близько години.

Інгредієнти:

  • макарони - 400 грамів;
  • цибуля - 1 штука;
  • рослинна олія - 2 столові ложки;
  • помідори - 3 штуки;
  • морський коктейль - 700 грамів;
  • сметана - 90 грамів;
  • сіль - за смаком.

Приготування

Крок 1. Відварюємо макарони.

Крок 2. На пательні з додаванням рослинної олії обсмажуємо цибулю та висипаємо заморожені морепродукти.

Крок 3. Обдаємо помідори окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками та додаємо до морепродуктів. Поливаємо сметаною, перемішуємо та тушкуємо протягом 5 хвилин.

Крок 4. Наприкінці додаємо макарони та ще трохи тушкуємо.

2. Креветки в клярі

Креветки в клярі на 8 березня / Фото: Getty Images

Навряд чи знайдеться людина, яка відмовиться від креветок у клярі.

Інгредієнти:

  • королівські креветки - 800 грамів;
  • борошно - 3 столові ложки;
  • яйце - 1 штука;
  • сіль - за смаком;
  • перець - за смаком;
  • вода - 100 мілілітрів;
  • сода - на кінчику ножа;
  • рослинна олія - для смаження.

Приготування

Крок 1. Розморозьте креветки, почистіть їх, видаліть голову та панцир. Хвостик креветки залиште, з ним страва виглядатиме ефектніше.

Крок 2. В окремій мисці змішайте борошно і яйце, додайте трохи води, трохи солі, перцю, дрібку соди. Перемішайте все до однорідної маси. Тісто має бути як оладки. Ця суміш і буде нашим кляром.

Крок 3. На пательню налийте рослинну олію таким чином, щоб вона закривала креветки.

Крок 4. Очищені креветки занурте в кляр і викладіть на розігріту сковороду з олією. Креветки будуть готові, коли кляр набуде помаранчевого кольору.

Крок 5. Смажені креветки викладіть на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

Крок 6. Подавайте з будь-яким соусом.

3. Сирно-полуничний чізкейк

Сирно-полуничний чізкейк / Фото: Getty Images

Ніжний десерт, що тане в роті, передасть усю вашу любов до прекрасної статі. Час активного приготування у вас займе годину, але для застигання торта знадобиться 5-6 годин. Майте це на увазі, якщо хочете зробити приємно рано вранці.

Інгредієнти:

  • сир - 500 грамів;
  • сметана - 500 грамів;
  • цукровий пісок - 1 склянка;
  • вершки 33% - 1 склянка;
  • желатин - 3 столові ложки;
  • свіжа полуниця - 300 грамів;
  • печиво пісочне - 1 пачка;
  • вершкове масло - 500 грамів;
  • ягоди для прикраси - 100 грамів.

Приготування

Крок 1. Желатин залийте водою так, щоб були вкриті тільки гранули і залиште все це на 20 хвилин. Коли розбухне, поставте на повільний вогонь і, помішуючи, розчиніть та остудіть.

Крок 2. Печиво подрібніть на крихту. Масло розтопіть у мікрохвильовці. Змішайте масло з печивом. Отриману масу перекладіть на дно круглої форми з бортиками 5-7 сантиметрів.

Крок 3. Сметану змішайте з цукром і збийте міксером 3 хвилини. Додайте сир і продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною. Влийте желатин і перемішайте.

Крок 4. Акуратно викладіть отриману суміш у форму зверху на основу з печива. Приберіть торт у холодильник на 2 години.

Крок 5. Полуницю розріжте на половинки і прикрасьте тортик, що вийшов. Після цього ласощі знову відправте в холодильник до повного застигання. На це йде близько 3-4 годин.

4. Трайфл з ягодами

Трайфл з ягодами / Фото: Getty Images

Це дуже смачний десерт, який викличе множинний захват.

Інгредієнти:

  • м'який сир - 200 грамів;
  • сирний сир - 100 грамів;
  • цукрова пудра - 2 столові ложки для крему + 1 столова ложка для бісквіта;
  • яйце - 2 штуки;
  • сметана - 3 столові ложки;
  • кукурудзяний крохмаль - 1 столова ложка;
  • какао - 1 столова ложка;
  • розпушувач - 0,5 чайних ложки;
  • ягоди - для ягідного прошарку.

Приготування

Крок 1. Відокремте білки від жовтків. Збийте білки міксером.

Крок 2. В окремій мисці змішайте жовтки, сметану, розпушувач, цукрову пудру, какао і крохмаль. Збийте все до однорідної маси.

Крок 3. До отриманої маси додайте збиті білки й акуратно перемішайте.

Крок 4. Перелийте тісто у форму і випікайте бісквіт у духовці на 180 градусів 15 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розламайте на невеликі шматочки.

Крок 5. Для крему змішайте сирний сир, сир і цукрову пудру. Збийте все це міксером.

Крок 6. Зберіть десерт. У прозорі стаканчики викладіть трохи крему, шматочки бісквіта, ще крем і ягоди. Потім повторіть усі шари. Верхнім шаром викладіть крем, що залишився, і прикрасьте половинками полуниці, можна додати мигдальних пелюсток. Дизайн залежить від вашої фантазії.

Крок 7. Готові трайфли бажано остудити протягом півгодини в холодильнику. За цей час бісквіт встигне просочитися, і десерт буде ніжнішим.

5. Запечена овочева закуска

Запечена овочева закуска / Фото: Getty Images

Незвичайна і легка в приготуванні закуска стане компліментом дорогій людині.

Інгредієнти:

  • яйце - 1 штука;
  • болгарський перець - 1 штука;
  • цибуля - 1 штука;
  • зелень - 1 пучок;
  • панірувальні сухарі - 3 столових ложки;
  • сіль - за смаком;
  • перець - за смаком;
  • вершки - 3 столові ложки;
  • рослинна олія - для змащування форм.

Приготування

Крок 1. Дрібно наріжте овочі та зелень.

Крок 2. В окремій мисці змішайте яйце, нарізані овочі та зелень, панірувальні сухарі, додайте сіль і перець. Налийте вершки. Усе перемішайте.

Крок 3. Маслом змастіть формочки, розлийте отриману масу, злегка не доходячи до верху.

Крок 4. Випікайте за температури 180 градусів до рум'яної скоринки.

6. Салат із морепродуктами, манго та полуницею

Салат із морепродуктами, манго та полуницею / Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • листя салату (шпинат, рукола) - 30 грамів;
  • манго стигле - 40 грамів;
  • полуниця свіжа - 30 грамів;
  • креветки тигрові - 30 грамів;
  • кальмар - 30 грамів;
  • мідії блакитні - 60 грамів;
  • авокадо - 40 грамів;
  • крем бальзамік - 3 грами;
  • часник - 1 зубчик;
  • оливкова олія - 10 грамів;
  • майонез - 40 грамів;
  • мед - 5 грамів;
  • соєвий соус - 5 грамів;
  • зерниста гірчиця - 5 грамів.

Приготування

Крок 1. Для початку обсмажте морепродукти на оливковій олії. Під час смаження посоліть їх і додайте часник.

Крок 2. Для соусу змішайте майонез, мед, соєвий соус і гірчицю.

Крок 3. Наріжте манго, авокадо скибочками, полуницю - часточками.

Крок 4. Листя салату порвіть крупно в тарілку, викладіть скибочки манго й авокадо, часточки полуниці, розкладіть морепродукти та приправте соусом.

Крок 5. Інгредієнти змішайте. Зверху прикрасьте кремом бальзамік і листочками базиліка.

7. Торт "Тірамісу"

Торт "Тірамісу" / Фото: Getty Images

За мотивами популярного десерту з кавовим просоченням і ніжним кремом

Інгредієнти:

  • яйця - 6 штук;
  • сіль - 1 щіпка;
  • цукор - 200 грамів;
  • борошно - 150 грамів;
  • розпушувач - ½ чайних ложки;
  • вершки з жирністю 33% - 700 мілілітрів;
  • цукрова пудра - 200 грамів;
  • маскарпоне - 700 грамів;
  • кава - 200 мілілітрів;
  • какао-порошок - 30 грамів.

Приготування

Крок 1. Розігрійте духовку до 180°С. Дно круглої форми для випічки діаметром 20-22 сантиметри застеліть пергаментом.

Крок 2. Збивайте міксером яйця з сіллю протягом 10 хвилин, поки маса не стане дуже світлою і повітряною. Лопаткою акуратно вмішайте борошно і розпушувач.

Крок 3. Перелийте тісто у форму і випікайте протягом 30 хвилин. Потім повністю його остудіть.

Крок 4. Збийте міксером холодні вершки з цукровою пудрою до жорстких піків. Вмішайте лопаткою маскарпоне кімнатної температури.

Крок 5. Розріжте бісквіт уздовж на три коржі. Кожен із них просочіть кавою за допомогою пензлика.

Крок 6. Зберіть торт, прошаровуючи коржі кремом. Залишками покрийте боки, а верх прикрасьте за допомогою кондитерського мішка.

Крок 7. Приберіть торт у холодильник мінімум на 4 години. Перед подачею посипте його какао-порошком.

8. Салат із куркою, солоними огірками та болгарським перцем

Салат із куркою, солоними огірками та болгарським перцем / Фото: Getty Images

Для цього салату курка обсмажується з приправами і виходить дуже ароматною

Інгредієнти

  • філе курячої грудки - 350 грамів;
  • паприка мелена - 1 чайна ложка;
  • часник сушений мелений - за смаком;
  • рослинна олія - 2 столові ложки;
  • солоні огірки - 2 штуки;
  • болгарський перець - 2 штуки;
  • листовий салат - ½ пучка;
  • майонез - 100 грамів;
  • зерниста гірчиця - 1 чайна ложка;
  • кунжут - за смаком.

Приготування

Крок 1. Наріжте курку невеликими шматочками. Посипте паприкою, часником, сіллю і чорним перцем. Приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Крок 2. У сковороді на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Смажте курку, помішуючи, 10-15 хвилин до готовності.

Крок 3. Наріжте огірки та болгарські перці. Нарвіть листя салату. Змішайте ці інгредієнти з м'ясом.

Крок 4. З'єднайте майонез із гірчицею та заправте салат. Посипте кунжутом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин