ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Страва, що здатна покорити француза: рецепт печеня з телятини та грибів

Рецепти 17:50 - 19 березня 2024

Ця одна з улюблених страв французів, а готувати її дуже просто

Уроки французької: рецепт Blanquette De Veau, печені з телятини та грибів/Фото: кадр з відео

Уроки французької: рецепт Blanquette De Veau, печені з телятини та грибів/Фото: кадр з відео

Якщо ви хочете розтопити серце француза, приготуйте йому blanquette de veau. Це печеня із ніжних шматочків телятини та грибів в оксамитовому вершковому соусі, — дійсно одна з найулюбленіших страв французів.

Рецепт печеня з телятини та грибів: інгредієнти

  • 700 телячої лопатки
  • 3 морквини
  • 2 ріпчастих цибулини
  • 1 цибуля порей
  • 4 зубчики часнику
  • 100 мл білого вина або сік одного лимону
  • лавровий лист
  • кілька гілочок чебрецю
  • 2 літри води
  • сіль, перець

Для соусу:

  • 30 г вершкового масла
  • 3 ст. л. борошна (40 г)
  • 300 г печериць
  • 100 мл холодних вершків
  • трошки зеленої цибулі

Спосіб приготування печеня з телятини та грибів:

  1. Телятину ріжемо на досить великі шматки. У велику каструлю наливаємо воду і додаємо мʼясо. Вмикаємо середній вогонь. Чистимо та грубо ріжемо моркву, цибулю, порей та додаємо до телятини. Вливаємо вино (або лимонний сік) та додаємо часник, лавровий лист і чебрець. Солимо, перчимо і варимо без кришки на слабкому вогні півтори години, іноді знімаючи пінку.
  2. Ставимо друшляк у меншу каструлю та проціджуємо в неї бульйон так. Каструлю з бульйоном ставимо на середній вогонь та уварюємо без кришки до ~ 0,8 літра, щоб сконцентрувати смак. На це піде приблизно пів години.
  3. Тим часом готуємо інші складові. Печериці ріжемо на 4 частини та підсмажуємо на сильному вогні, щоб вони підрумʼянилися, солимо та перчимо. Моркву, що варилася в бульйоні, ріжемо шматочками.
  4. У сковороді з високими бортами чи широкій каструлі розтоплюємо 30 г вершкового масла та додаємо 3 ст. л. борошна. Перемішуємо та готуємо кілька секунд. Потім починаємо підливати бульйон і добре перемішуємо віничком. Таким чином, на слабкому вогні, вливаємо весь бульйон.
  5. Вершки трошки збиваємо (це додасть соусу шовковистої консистенції) та наливаємо в каструлю. Додаємо шматочки телятини, моркву та печериці. Пробуємо на сіль та прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею.

Картопляні пиріжки з консервою — ця пісна страва точно здивує усю вашу родину. Рідні точно проситимуть приготувати її ще.

Джерело: Vogue

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин