Чудова альтернатива хумусу: готуємо класичну грецьку фаву
Ця дуже смачна і одночасно проста закуска з гороху і червоної цибулі

Як приготувати грецьку фаву, пюре з гороху/Фото: кадр із відео
У Греції з гороху готують фаву, вона дуже перегукується з близькосхідним хумусом. Під словом "фава" греки розуміють жовтий лущений горох, який вирощують всюди в Греції, але особливо ним славиться острів Санторіні.
Ця найпростіша грецька закуска з гороху і червоної цибулі найкраще поєднується з теплою пітою і свіжими овочами. У Греції фаву готують так: спочатку обсмажують цибулю зі спеціями, потім додають горох, його заливають водою і варять.
Рецепт грецької фави: інгредієнти
- Сухий горох, 250 г
- Цибуля шалот, 1 шт
- Лавровий лист, 3 шт
- Оливкова олія, 70 мл
- Цибуля червона
- Каперси
- Сіль, перець
Спосіб приготування фави дивіться у відео
Вершкова паста з курочкою та чері готується надзвичайно просто та швидко. А головне – з мінімальної кількості продуктів. Фудблогер Віта Науменко розповідає, що для цього знадобиться.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!