Желе з полуниці із шампанським: рецепт десерту, який сподобається кожному
Полуниця і шампанське - ідеальне поєднання для святкового вечора або романтичного побачення

Фото: Реxels/ Автор - Anthony Shkraba
Желе з полуниці із шампанським - незвичайний, але дуже смачний десерт, який можна легко зробити на власній кухні. Ваші близькі будуть в захваті від такого частування.
Якщо після сімейного свята у вас в холодильнику залишилося пів пляшки хорошого шампанського, не втрачайте часу і приступайте до готування.
Інгредієнти:
- 450 мл шампанського;
- 180 г полуниці;
- 50 г полуничного пюре;
- 130 г цукру;
- 1 лимон;
- 4 чайних ложки желатину.
Насипте в невелику каструлю цукор, додайте до нього 300 мл води і цедру лимона. Поставте посуд на невеликий вогонь і повільно помішуйте цукор, поки він не стане однорідної консистенції. Потім зніміть каструлю з вогню і приберіть цедру лимона.
У невеликій мисці змішайте лимонний сік та желатиновий порошок. Залиште суміш набухати на 3-4 хвилини. Поставте миску на водяну баню до повного розчинення желатину.
Змішайте желатин, цукровий сироп, полуничне пюре і шампанське. На дно келиха покладіть кілька плодів суниці і акуратно залийте їх сумішшю. Поставте желе в холодильник на 5 годин для застигання.
Пропонуємо також приготувати ще одне незвичайне блюдо - смажений редис.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!