Одна з найулюбленіших страв галичан: готуємо чанахи по-львівськи
Ідеальне поєднання м'яса, прянощів та овочів оцінять навіть гурмани

Готуємо чанахи по-львівськи/Фото: novyny.live
Справжнє галицьке застілля не обійдеться без чанахів на столі. Страва належить грузинській кухні, але жителі Галичини готують їх по-львівськи — з м’ясом та квасолею. Чанахи подобаються поціновувачам своєю ситністю та відмінним смаком. Такою стравою можна приємно здивувати гостей і порадувати близьких.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 500 г м’яса (філе курки чи свинини)
- 250 г грибів
- 150 г моркви
- 150 г цибулі
- 2 банки квасолі - 500 г
- сіль, копчена паприка, мелений перець, 12 горошин перцю, лавровий лист
- 3 ст.л томату
- 40 г олії
- 40 г борошна
- 3-4 зубчики часнику
- 1.5 л води
Спосіб приготування:
- на сковорідку влийте олію, і обсмажте нарізану кубиками картоплю, до золотистості. І приберіть зі сковорідки
- на олії обсмажте до золотистості нарізане невеликими шматками м’ясо з усіх сторін. Посоліть, поперчіть, всипте борошно, і гарно вимішайте, та приберіть зі сковорідки.
- наріжте гриби на четвертинки, і на олії обсмажте до золотистості. Без спецій. Приберіть зі сковорідки
- влийте в сковорідку олію, вкиньте цибулю, моркву, часник. Обсмажуйте перемішуючи 7-8хв. Додайте сіль, копчену паприку, мелений перець, томатну пасту(чи кетчуп), влийте 200-300мл води. Перемішуючи смажте на середньому вогні 7-10хв
- тепер викладаємо усе в горщики. Першим шаром картопля, далі м’ясо, далі по лавровому листку і 3 горошини перцю на один горщик. Після по 3-4 ложки консервованої чи відвареної квасолі, далі гриби і цибулю з морквою
- в горщики влийте або киплячу воду, або курячий бульйон, закрийте кришкою, і переставте горщики на деко - щоб вода яка стікатиме, не розтікалась по всій духовці. Ставимо в духовку, при 180С готуємо 60хв. Перед подачею присипте зеленню і готово
Раніше ми пропонували спробувати простий рецепт тертого пирога.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні