Оригінальний спосіб приготування голубців: готуємо капустяний равлик
Таких голубців ви точно не куштували

Готуємо голубці-равлик/Фото: кадр з відео
Якщо ви втомилися від голубців, пропонуємо спробувати капустяного равлика. Ця страва на смак нагадує голубці, проте виглядає як гарнір з найкращого результату.
Рецепт капустяного равлика: інгредієнти
- Філе індички 500 г
- Капуста (велика) 1 шт
- Цибуля 2 шт
- Морква 2 шт
- Часник 2 зубка
- Томати пелаті 1 банка
- Булгур 150 г
- Сіль/перець/паприка/сушений чебрець
Спосіб приготування капустяного равлика:
- Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, моркву та часник натираємо;
- Відкладаємо в окрему мисочку невелику частину моркви та цибулі, часник натертий теж там залишаємо, решту цибулі підсмажуємо до жовтого кольору і тоді додаємо моркву, готову засмажку змішуємо з овочами;
- Томати пелаті блендеруємо до однорідності;
- Із філе індички робимо фарш. Змішуємо фарш з овочами, додаємо булгур, томати пелаті (2-3 ст.л.), парику, сіль, перець, нарізану петрушку та гарненько все перемішуємо;
- З капусти вирізаємо качан і ставимо її варитись, коли листки почнуть легко відходити від капусти, оббираємо їх і залишаємо трохи вистигати;
- Кожен листок розрізаємо навпіл, вирізаємо серединку, викладаємо на нього начинку і закручуємо в трубочку;
- Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї нашого равлика спіралькою (як на відео);
- До томатів пелаті додаємо сіль, воду і чебрець, перемішуємо, заливаємо цим соусом нашого равлика, зверху накриваємо його пергаментом (силіконовим), щоб соус не випаровувався і ставимо запікатись у духову шафу при температурі 200 градусів на 60 хв.
Якщо у вашій сім’ї недолюблюють супи, спробуйте приготувати на обід суп із скумбрії. Можливо, він переверне свідомість ваших близьких, а потім щиро закохає в себе.
Джерело:
Мирослава Пекарюк
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні