ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Стародавній рецепт борщу з буряковим квасом: воскрешаємо забуту страву предків

Рецепти 19:00 - 29 березня 2024

За старих часів багато хто готував борщ саме так, але з часом рецепт зазнав стільки змін, що відшукати автентичний метод приготування вкрай складно

Рецепт борщу на буряковому квасі, який багато хто незаслужено забув / Фото: timolina/Freepik

Рецепт борщу на буряковому квасі, який багато хто незаслужено забув / Фото: timolina/Freepik

Рецепти борщу відомі здавна — багато господинь використовують власні секрети та хитрощі для отримання найсмачнішої та найкориснішої страви. Але є такі варіації, про які незаслужено забули, хоча раніше так готували наші предки.

Пропонуємо вивчити рецепт українського борщу на буряковому квасі та спробувати приготувати щось дивовижне для всієї родини. Вам не знадобляться картопля, квасоля чи помідори. Усі продукти вирізняються доступністю.

Інгредієнти

  • Свинина — 300 г;
  • Ребра копчені — 200 г;
  • Сирий буряк — 1 шт;
  • Квашений буряк — 1 шт;
  • Смалець — 1,5 ст.л;
  • Буряковий квас — 350 мл;
  • Цибуля — 2 шт;
  • Морква — 3 шт;
  • Борошно — 1 ст.л;
  • Білокачанна капуста — 1 шт;
  • Чорний перець горошок — 10 шт;
  • Сіль.

Рецепт борщу по-українськи

  1. М'ясо наріжте шматочками та відправте на помірний вогонь варитися у воді.
  2. У цей час сирий буряк розділіть надвоє. Одну частину потрібно протушкувати, а другу — зварити. Квашений буряк наріжте соломкою.
  3. Посоліть бульйон, щоб домогтися потрібного смаку, а для кращого аромату покладіть у воду горошки чорного перцю.
  4. Одну другу двох видів буряка відправте в каструлю, а частину, що залишилася, готуйте близько 7 хвилин на смальці, після чого влийте буряковий квас і тушкуйте ще 20 хвилин.
  5. Для зажарки потрібно пасерувати дві нарізані цибулі на окремій сковороді з тертою морквою. Вогонь має бути виставлений на малу потужність.
  6. Щойно морква розм'якне, всипте невелику кількість борошна. Не забувайте регулярно перемішувати.
  7. Приблизно за 15 хвилин до закінчення готування потрібно відправити 1/2 білокачанної капусти в борщ, а за кілька хвилин — зажарку. Потримайте на вогні ще 3 хвилини й можете розливати по тарілках. Смачного!

Раніше ми поділилися оригінальним способом приготування голубців у формі капустяного равлика.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин