Суп з фрикадельками: улюблена страва всієї сім'ї
Приготуйте смачний суп із простих продуктів

Суп з фрикадельками/Фото: скрін з відеорецепту emiliya.yevtushenko
Суп з фрикадельками — це ситна та ароматна страва, яка користується популярністю у багатьох кухнях світу. Її історія сягає глибини століть, існує безліч різновидів та варіацій цього супу. В Україні суп з фрикадельками також має давню історію. Його традиційно готували з яловичини або свинини, а також з курки.
Хочете спробувати? Ось вам рецепт
Інгредієнти:
- 5-6 картоплин.
- 1 морква.
- 1 цибулина.
- 500 г фаршу (яловичий, свинячий або курячий).
- 150 мл вершків (або сметани).
- 1 яйце.
- Зелень (петрушка, кріп).
- Сіль, перець, лавровий лист.
Приготування:
- Очистіть та наріжте овочі: картоплю — кубиками, моркву — натріть на тертці, а цибулю — подрібніть.
- Закип'ятіть воду, додайте лавровий лист, цілу цибулину та картоплю.
- У фарш додайте обсмажену на олії половину цибулі, спеції та яйце. Добре вимішайте.
- Сформуйте з фаршу фрикадельки, обсмажте їх на сковороді до золотистої скоринки.
- Додайте фрикадельки до каструлі з картоплею, туди ж відправте натерту моркву. Доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть і варіть до готовності фрикадельок.
- Влийте в суп підігріті вершки (або сметану), додайте подрібнену зелень.
- Дайте супу закипіти, накрийте кришкою і вимкніть вогонь.
Порада:
- Замість вершків або сметани можна використовувати плавлений сир.
- Для більш ситного супу додайте в суп локшину або рис.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні