Чудове доповнення до чаю чи кави: повітряні мафіни з консервованими персиками
Простий рецепт, який сподобається усім

Мафіни з консервованими персиками/Фото: man_darinka.food
Повітряні мафіни з консервованими персиками стануть чудовим доповненням до чаю чи кави. Тісто виходить дуже ніжним і в міру солодким, воно відмінно гармонує із фруктами. У сезон для випікання можна використовувати свіжі персики чи нектарини.
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 250 г;
- кефір жирністю 2,5% – 200 мл;
- курячі яйця – 3 шт.;
- вершкове масло – 70 г;
- цукор – 200 г;
- консервовані персики – 200 г;
- розпушувач для тіста – 2,5 ч. л.;
- сіль – 1 щіпка;
- ванілін – 1 щіпка.
Приготування:
1. У глибокому посуді з'єднаємо 3 курячі яйця і цукор.
2. За допомогою міксера зіб'ємо суміш протягом 10 хвилин до отримання пишної та світлої маси.
3. Увіллємо в отриману суміш кефір жирністю 2,5%.
4. Додамо в тісто розтоплене вершкове масло, охолоджене до кімнатної температури. Перемішаємо тісто міксером до однорідної суміші.
5. Додамо в тісто просіяне пшеничне борошно, розпушувач, ванілін і сіль. Знову перемішаємо тісто до однорідності.
6. З консервованих персиків зіллємо сироп. Поріжемо фрукти на шматочки невеликого розміру. Додамо подрібнені персики в тісто, перемішаємо.
7. У металеву форму для приготування мафінів вставимо паперові кошики. Наповнимо формочки тістом на 2/3.
8. Відправимо мафіни з персиками в розігріту до 180 градусів духовку. Випікатимемо вироби на середньому рівні до золотистого відтінку 25-30 хвилин.
9. Готові мафіни дістанемо із металевої форми, остудимо до кімнатної температури на решітці. Ароматну випічку подаватимемо з молоком, чаєм або компотом. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт сирних рогаликів зі згущеним молоком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!