ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Топ-7 салатів із молодої капусти - рецепти

Рецепти 18:21 - 11 квітня 2024

Зібрали рецепти найсмачніших салатів із молодої капусти

Топ-7 салатів із молодої капусти - рецепти

Найкращі рецепти салатів із молодої капусти / Фото: Getty Images

Салат із молодої капусти - один із перших і найулюбленіших весняних салатів. Вони соковиті, вітамінні, хрусткі та пахнуть весною. У цій статті ми зібрали кілька нехитрих рецептів таких салатів. Вони чудово підійдуть для щоденного меню, але й на святковому столі теж матимуть гарний вигляд.

Салат зі свіжої капусти з морквою

Усі хоч раз у житті куштували такий нехитрий салат із поєднання свіжої капусти та моркви. Тепер саме час спробувати його приготувати самостійно. Цей хрусткий капустяний салат підійде до будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 100 грамів;
  • морква - 50 грамів;
  • сіль - 0,25 чайних ложки;
  • лимон (сік) - 1 столова ложка;
  • олія рослинна - 1 столова ложка;
  • петрушка свіжа для подачі - 3 листочки.

Приготування

  1. Капусту дрібно нашаткуйте ножем.
  2. Моркву очистіть, вимийте та натріть на крупній тертці.
  3. У салатнику з'єднайте капусту та моркву.
  4. Додайте сіль і столову ложку лимонного соку.
  5. Заправте салат рослинною олією і перемішайте.
  6. Викладіть салат зі свіжої капусти та моркви і прикрасьте листочком петрушки. Приємного апетиту.

Салат зі свіжої капусти з огірками

Рецепт салату зі свіжої капусти з огірками / Фото: Pinterest

Цей салат чудово пасує до м'яса, риби та птиці. Багато хто в цей салат додає кислі ягоди (наприклад, журавлину) або лимонний сік. Ми ж пропонуємо рецепт без додавання кислинки.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - ½штуки;
  • огірки - 1 штука;
  • кріп - ½ пучка;
  • петрушка - ½ пучка;
  • сіль - 1 щіпка;
  • олія рослинна - 2 столові ложки.

Приготування

  1. Наріжте капусту тонкою, не дуже довгою соломкою. Огірок наріжте половинками або соломкою.
  2. Зелень подрібніть довільно. Посоліть, додайте олію і гарненько перемішайте.
  3. Дайте салату трохи постояти, щоб сіль просочила інгредієнти. Достатньо буде 10 хвилин. Приємного апетиту!

Салат зі свіжої капусти з помідорами

У помідорах, огірках і зелені міститься безліч вітамінів та інших корисних речовин. Тому не забувайте частіше додавати їх у свій капустяний салат.

Інгредієнти:

  • капуста - 1 маленький качан;
  • помідор - 1 штука;
  • огірок - 1 штука;
  • зелена цибуля - 1 пучок;
  • петрушка - 1 пучок;
  • рослинна олія - за смаком;
  • сіль - за смаком.

Приготування

  1. Вимийте капусту і тонко нашаткуйте.
  2. Помідор і огірок наріжте якомога тонше.
  3. Наріжте зелену цибулю та петрушку.
  4. Усе перемішайте, посоліть і заправте олією.

Салат зі свіжої капусти з яйцями та кукурудзою

Рецепт капустяного салату з яйцями та кукурудзою / Фото: Pinterest

Такий салат без майонезу виходить хрусткий, смачний, а його аромат викликає апетит.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 2-3 листи;
  • помідор - 1 штука;
  • огірок свіжий - 0,5 штук;
  • кукурудза консервована - 0,5 банки;
  • яйця відварені - 2 штуки;
  • зелень кропу - 0,5 пучка;
  • цибуля зелена - 0,5 пучка;
  • часник - 2 зубчики;
  • сіль, перець мелений - за смаком;
  • олія рослинна - 2-3 столові ложки.

Приготування

  1. Нашаткуйте капусту. Додайте до неї нарізані соломкою огірок і помідор.
  2. Варені яйця теж наріжте соломкою і додайте до овочів.
  3. Наріжте зелень і додайте в салат із яєць та овочів. Додайте подрібнений часник.
  4. Всипте кукурудзу. Додайте сіль, перець і олію. Усе перемішайте. Салат виходить дуже соковитий і хрусткий, заправляти його потрібно безпосередньо перед подачею.

Салат із молодої капусти з оливками та зеленим горошком

Оливки надають нотки пікантності для свіжої молодої капусти, а горох чудово доповнює смак.

Інгредієнти:

  • капуста молода - 500 грамів;
  • оливки зелені - 1 банка (300 грамів);
  • горошок зелений - 1 банка (400 грамів);
  • кріп - 1 пучок;
  • сіль - ½ чайні ложки;
  • гірчиця зернами - 2 столові ложки;
  • мед - 1 чайна ложка;
  • олія рослинна нерафінована - 3 столові ложки;
  • лимонний сік - 2 столові ложки;
  • перець чорний мелений - ½ чайні ложки.

Приготування

  1. Дрібно нашаткуйте молоду капусту. Зелені оливки без кісточки наріжте кільцями. Дрібно поріжте невеликий пучок кропу.
  2. У миску викладіть нашатковану капусту, нарізані оливки, банку консервованого горошку та порізаний кріп.
  3. Далі готуємо заправку для салату. У мисці змішуємо сіль, 2 чайні ложки гірчиці зернами (або звичайної гірчиці), чайну ложку меду, нерафіновану рослинну олію, 1-2 столові ложки лимонного соку та чорний мелений перець. Усе гарненько перемішуємо.
  4. Заправте салат приготовленою заправкою. Знову все перемішайте.
  5. Салат виходить по-весняному свіжий, легкий і ароматний.

Салат "Королі та капуста"

Рецепт салату з молодої капусти, курячим філе та сухариками / Фото: Pinterest

Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 грамів;
  • капуста молода - 500 грамів;
  • зелена цибуля - 1 пучок;
  • кріп - 1 пучок;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • приправа для курки - 1 чайна ложка;
  • гірчиця - 1 чайна ложка;
  • сіль - за смаком;
  • олія рослинна нерафінована - 3 столові ложки;
  • оцет 9% - 1 чайна ложка;
  • олія рослинна для смаження.

Приготування

  1. Спочатку підготуємо куряче філе. Філе помийте, обсушіть, з двох боків поперчіть, натріть сіллю та приправою для курки. Обсмажте на великому вогні в невеликій кількості олії приблизно по 1 хвилині з усіх боків до золотистої скоринки. Злийте соняшникову олію зі сковороди та налийте до м'яса 100 мілілітрів води. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 10 хвилин.
  2. Вийміть готове м'ясо на тарілку і дайте йому трохи охолонути, щоб можна було його взяти в руки. А сковорідку з соусом поки зніміть із вогню.
  3. Остигле філе наріжте невеликою соломкою. Сковороду з соусом знову поставте на вогонь і покладіть порізане м'ясо. Куряче філе перемішайте з соусом і тушкуйте на невеликому вогні, поки весь соус не вбереться в м'ясо.
  4. Дрібно нашаткуйте молоду капусту. Поріжте зелену цибулю і невеликий пучок кропу.
  5. У миску покладіть нашатковану капусту, зелену цибулю та приготоване м'ясо.
  6. Підготуйте заправку для салату. В окремій мисці змішайте приблизно половину чайної ложки солі, одну чайну ложку гірчиці, 2-3 столові ложки нерафінованої рослинної олії та 1 чайну ложку 9% оцту. Усе добре перемішайте.
  7. Приготовану заправку виливайте в салат. Салат перемішайте і можна подавати на стіл.
  8. Такий салат можна приготувати як на щодень, так і на святковий стіл.

Салат із куркою, капустою, помідорами, сиром і сухариками

Салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів. Кубики твердого сиру, соковиті помідори, хрустка молода капуста і домашні сухарики разом із поживною відвареною куркою - що може бути краще?

Інгредієнти:

  • куряче філе - 300 грамів;
  • капуста білокачанна молода - 300 грамів;
  • сир твердий - 60 грамів;
  • помідор - 1 штука;
  • хліб білий - 80 грамів;
  • майонез - 80 грамів;
  • олія рослинна - 2 столові ложки;
  • сіль - ½ чайних ложки;
  • трави італійські сушені - ½ чайних ложки;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка.

Приготування

  1. Підготуйте інгредієнти. Сухарики можна підготувати самостійно або купити в магазині вже готові. Якщо готуватимете їх самостійно, можна використовувати вчорашній хліб. Куряче філе заздалегідь розморозьте за потреби.
  2. Закип'ятіть 700 мілілітрів води та викладіть у киплячу воду куряче філе. Варіть куряче м'ясо 25-30 хвилин, до м'якості. Потім вимкніть вогонь і остудіть філе в бульйоні - так воно стане соковитішим.
  3. Дістаньте охолоджене куряче м'ясо з бульйону і наріжте великими кубиками.
  4. Капусту дрібно наріжте ножем або подрібніть спеціальною шатківницею. У білого хліба зріжте скоринки та наріжте хліб кубиками.
  5. У пательні розігрійте 2 столові ложки рослинної олії та перекладіть у пательню кубики хліба. Посоліть, поперчіть і присипте хліб італійськими травами.
  6. Обсмажте кубики хліба з усіх боків до рум'яної скоринки протягом 3-4 хвилин. Рекомендуємо постійно помішувати, щоб сухарики не пригоріли.
  7. Помідори розріжте на чотири частини, рідку частину з насінням видаліть. М'якоть, що залишилася, наріжте невеликими кубиками. Твердий сир теж наріжте кубиками.
  8. У глибокому салатнику з'єднайте помідор, сир, куряче філе та молоду капусту. Додайте сіль і чорний перець. Перемішайте.
  9. Потім додайте майонез у салат і знову перемішайте.
  10. Салат із куркою, капустою, помідором і сухариками готовий. Сухарики краще додавати до решти інгредієнтів безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли і залишилися хрусткими.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин