Топ-7 салатів із молодої капусти - рецепти
Зібрали рецепти найсмачніших салатів із молодої капусти

Найкращі рецепти салатів із молодої капусти / Фото: Getty Images
Салат із молодої капусти - один із перших і найулюбленіших весняних салатів. Вони соковиті, вітамінні, хрусткі та пахнуть весною. У цій статті ми зібрали кілька нехитрих рецептів таких салатів. Вони чудово підійдуть для щоденного меню, але й на святковому столі теж матимуть гарний вигляд.
Салат зі свіжої капусти з морквою
Усі хоч раз у житті куштували такий нехитрий салат із поєднання свіжої капусти та моркви. Тепер саме час спробувати його приготувати самостійно. Цей хрусткий капустяний салат підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна - 100 грамів;
- морква - 50 грамів;
- сіль - 0,25 чайних ложки;
- лимон (сік) - 1 столова ложка;
- олія рослинна - 1 столова ложка;
- петрушка свіжа для подачі - 3 листочки.
Приготування
- Капусту дрібно нашаткуйте ножем.
- Моркву очистіть, вимийте та натріть на крупній тертці.
- У салатнику з'єднайте капусту та моркву.
- Додайте сіль і столову ложку лимонного соку.
- Заправте салат рослинною олією і перемішайте.
- Викладіть салат зі свіжої капусти та моркви і прикрасьте листочком петрушки. Приємного апетиту.
Салат зі свіжої капусти з огірками

Цей салат чудово пасує до м'яса, риби та птиці. Багато хто в цей салат додає кислі ягоди (наприклад, журавлину) або лимонний сік. Ми ж пропонуємо рецепт без додавання кислинки.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна - ½штуки;
- огірки - 1 штука;
- кріп - ½ пучка;
- петрушка - ½ пучка;
- сіль - 1 щіпка;
- олія рослинна - 2 столові ложки.
Приготування
- Наріжте капусту тонкою, не дуже довгою соломкою. Огірок наріжте половинками або соломкою.
- Зелень подрібніть довільно. Посоліть, додайте олію і гарненько перемішайте.
- Дайте салату трохи постояти, щоб сіль просочила інгредієнти. Достатньо буде 10 хвилин. Приємного апетиту!
Салат зі свіжої капусти з помідорами
У помідорах, огірках і зелені міститься безліч вітамінів та інших корисних речовин. Тому не забувайте частіше додавати їх у свій капустяний салат.
Інгредієнти:
- капуста - 1 маленький качан;
- помідор - 1 штука;
- огірок - 1 штука;
- зелена цибуля - 1 пучок;
- петрушка - 1 пучок;
- рослинна олія - за смаком;
- сіль - за смаком.
Приготування
- Вимийте капусту і тонко нашаткуйте.
- Помідор і огірок наріжте якомога тонше.
- Наріжте зелену цибулю та петрушку.
- Усе перемішайте, посоліть і заправте олією.
Салат зі свіжої капусти з яйцями та кукурудзою

Такий салат без майонезу виходить хрусткий, смачний, а його аромат викликає апетит.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна - 2-3 листи;
- помідор - 1 штука;
- огірок свіжий - 0,5 штук;
- кукурудза консервована - 0,5 банки;
- яйця відварені - 2 штуки;
- зелень кропу - 0,5 пучка;
- цибуля зелена - 0,5 пучка;
- часник - 2 зубчики;
- сіль, перець мелений - за смаком;
- олія рослинна - 2-3 столові ложки.
Приготування
- Нашаткуйте капусту. Додайте до неї нарізані соломкою огірок і помідор.
- Варені яйця теж наріжте соломкою і додайте до овочів.
- Наріжте зелень і додайте в салат із яєць та овочів. Додайте подрібнений часник.
- Всипте кукурудзу. Додайте сіль, перець і олію. Усе перемішайте. Салат виходить дуже соковитий і хрусткий, заправляти його потрібно безпосередньо перед подачею.
Салат із молодої капусти з оливками та зеленим горошком
Оливки надають нотки пікантності для свіжої молодої капусти, а горох чудово доповнює смак.
Інгредієнти:
- капуста молода - 500 грамів;
- оливки зелені - 1 банка (300 грамів);
- горошок зелений - 1 банка (400 грамів);
- кріп - 1 пучок;
- сіль - ½ чайні ложки;
- гірчиця зернами - 2 столові ложки;
- мед - 1 чайна ложка;
- олія рослинна нерафінована - 3 столові ложки;
- лимонний сік - 2 столові ложки;
- перець чорний мелений - ½ чайні ложки.
Приготування
- Дрібно нашаткуйте молоду капусту. Зелені оливки без кісточки наріжте кільцями. Дрібно поріжте невеликий пучок кропу.
- У миску викладіть нашатковану капусту, нарізані оливки, банку консервованого горошку та порізаний кріп.
- Далі готуємо заправку для салату. У мисці змішуємо сіль, 2 чайні ложки гірчиці зернами (або звичайної гірчиці), чайну ложку меду, нерафіновану рослинну олію, 1-2 столові ложки лимонного соку та чорний мелений перець. Усе гарненько перемішуємо.
- Заправте салат приготовленою заправкою. Знову все перемішайте.
- Салат виходить по-весняному свіжий, легкий і ароматний.
Салат "Королі та капуста"

Інгредієнти:
- куряче філе - 400 грамів;
- капуста молода - 500 грамів;
- зелена цибуля - 1 пучок;
- кріп - 1 пучок;
- перець чорний мелений - за смаком;
- приправа для курки - 1 чайна ложка;
- гірчиця - 1 чайна ложка;
- сіль - за смаком;
- олія рослинна нерафінована - 3 столові ложки;
- оцет 9% - 1 чайна ложка;
- олія рослинна для смаження.
Приготування
- Спочатку підготуємо куряче філе. Філе помийте, обсушіть, з двох боків поперчіть, натріть сіллю та приправою для курки. Обсмажте на великому вогні в невеликій кількості олії приблизно по 1 хвилині з усіх боків до золотистої скоринки. Злийте соняшникову олію зі сковороди та налийте до м'яса 100 мілілітрів води. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 10 хвилин.
- Вийміть готове м'ясо на тарілку і дайте йому трохи охолонути, щоб можна було його взяти в руки. А сковорідку з соусом поки зніміть із вогню.
- Остигле філе наріжте невеликою соломкою. Сковороду з соусом знову поставте на вогонь і покладіть порізане м'ясо. Куряче філе перемішайте з соусом і тушкуйте на невеликому вогні, поки весь соус не вбереться в м'ясо.
- Дрібно нашаткуйте молоду капусту. Поріжте зелену цибулю і невеликий пучок кропу.
- У миску покладіть нашатковану капусту, зелену цибулю та приготоване м'ясо.
- Підготуйте заправку для салату. В окремій мисці змішайте приблизно половину чайної ложки солі, одну чайну ложку гірчиці, 2-3 столові ложки нерафінованої рослинної олії та 1 чайну ложку 9% оцту. Усе добре перемішайте.
- Приготовану заправку виливайте в салат. Салат перемішайте і можна подавати на стіл.
- Такий салат можна приготувати як на щодень, так і на святковий стіл.
Салат із куркою, капустою, помідорами, сиром і сухариками
Салат з ідеальним поєднанням інгредієнтів. Кубики твердого сиру, соковиті помідори, хрустка молода капуста і домашні сухарики разом із поживною відвареною куркою - що може бути краще?
Інгредієнти:
- куряче філе - 300 грамів;
- капуста білокачанна молода - 300 грамів;
- сир твердий - 60 грамів;
- помідор - 1 штука;
- хліб білий - 80 грамів;
- майонез - 80 грамів;
- олія рослинна - 2 столові ложки;
- сіль - ½ чайних ложки;
- трави італійські сушені - ½ чайних ложки;
- перець чорний мелений - 1 щіпка.
Приготування
- Підготуйте інгредієнти. Сухарики можна підготувати самостійно або купити в магазині вже готові. Якщо готуватимете їх самостійно, можна використовувати вчорашній хліб. Куряче філе заздалегідь розморозьте за потреби.
- Закип'ятіть 700 мілілітрів води та викладіть у киплячу воду куряче філе. Варіть куряче м'ясо 25-30 хвилин, до м'якості. Потім вимкніть вогонь і остудіть філе в бульйоні - так воно стане соковитішим.
- Дістаньте охолоджене куряче м'ясо з бульйону і наріжте великими кубиками.
- Капусту дрібно наріжте ножем або подрібніть спеціальною шатківницею. У білого хліба зріжте скоринки та наріжте хліб кубиками.
- У пательні розігрійте 2 столові ложки рослинної олії та перекладіть у пательню кубики хліба. Посоліть, поперчіть і присипте хліб італійськими травами.
- Обсмажте кубики хліба з усіх боків до рум'яної скоринки протягом 3-4 хвилин. Рекомендуємо постійно помішувати, щоб сухарики не пригоріли.
- Помідори розріжте на чотири частини, рідку частину з насінням видаліть. М'якоть, що залишилася, наріжте невеликими кубиками. Твердий сир теж наріжте кубиками.
- У глибокому салатнику з'єднайте помідор, сир, куряче філе та молоду капусту. Додайте сіль і чорний перець. Перемішайте.
- Потім додайте майонез у салат і знову перемішайте.
- Салат із куркою, капустою, помідором і сухариками готовий. Сухарики краще додавати до решти інгредієнтів безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли і залишилися хрусткими.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!