Легкий у приготуванні та нереально смачний: рецепт пляцка з ніжною сирною начинкою
Справжня насолода для любителів домашньої випічки

Рецепт пляцка з ніжною сирною начинкою/Фото: скріншот
Цей яскравий пляцок точно сподобається усім. Особливої уваги заслуговує ніжна сирна начинка, що нагадує чизкейк. Рецептом смачнючого пляцка поділилася фудблогер diali_cooking.
Інгредієнти:
Для бісквіта
- яйця 6 шт.
- цукор 200 г.
- борошно 250 г.
- розпушувач 1 уп.
- олія 70 мл.
Збиваємо яйця з цукром мінімум 10 хв до пишної маси, потім просуваємо борошно з розпушувачем і акуратно перемішуємо рухами знизу вверх.
В кінці вливаємо олію, ще раз перемішуємо лопаткою та перекладаємо у форму.
Випікаємо бісквіт до готовності приблизно 20 хв, при температурі 180 г. Коли охолоне розрізаємо на двоє.
Сирний корж:
- сир кисломолочний 1 кг.
- сметана 150 г.
- яйця 3 шт.
- цукор 150 г.
- ванільний пудинг 50 г.
Збиваємо все блендером та переливаємо у форму.
Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно 40-50 хв.
Крем:
- молоко 600 мл.
- цукор 100 г.
- ванільний пудинг 50 г.
- масло вершкове 200 г.
Ставимо молоко з цукром на вогонь, від загальної кількості молока беремо 50 мл і в ньому розводимо пудинг, який вливаємо до гарячого молока на плиті.
Постійно помішуємо та варимо до загустіння.
Потім накриваємо плівкою в контакт та залишаємо охолонути до кімнатної температури.
Збиваємо масло кімнатної температури міксером і поступово додаємо заварний крем. Все збиваємо разом.
Збираємо наш пляцок: бісквітний корж змащуємо кремом, потім варення (рекомендуємо смородинове), сирний корж, наступний шар варення, шар крему і бісквітний корж. Прикрашаємо за бажанням і ставимо в холодильник на декілька годин. Смачного!
Раніше ми пропонували спробувати рецепт сирних рогаликів зі згущеним молоком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!