Великодня пасха: відчуйте атмосферу свята з рецептом, традиціями та щирими порадами
Здивуйте своїх рідних та близьких оригінальними смаками

Відчуйте атмосферу свята / Фото: freepik.com
Великодня пасха - це не просто смачний хліб, а й символ воскресіння Ісуса Христа та перемоги життя над смертю. Її приготування та освячення є важливою частиною святкування Великодня в Україні.
Інгредієнти:
Опара:
- Молоко - 160 мл
- Борошно - 6 ст. л.
- Дріжджі - 25 г
- Цукор - 1 ст. л.
Тісто:
- Борошно - 500 г
- Цукор - 180 г
- Мед - 1 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Яйця - 2 шт
- Яєчні жовтки - 3 шт
- Вершкове масло - 170 г
- Цедра лимона та апельсина - 1 шт
- Цукати - 180 г
- Гаряча вода/коньяк - 60 мл
Приготування:
- Опара: змішайте молоко, цукор, дріжджі та 6 ст. л. борошна. Накрийте та поставте в тепле місце на 15 хвилин.
- Тісто: з'єднайте борошно, цукор, сіль, мед, яйця, жовтки та збийте міксером. Додайте опару та знову добре перемішайте.
- Додайте розм'якшене вершкове масло по шматочках, постійно вимішуючи міксером.
- Додайте цедру лимона та апельсина, а також цукати. Перемішайте лопаткою.
- Накрийте тісто та поставте в тепле місце на 2 години.
- Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх на половину.
- Розігрійте духовку до 50°C на кілька хвилин, потім поставте туди паски на 1 годину.
- Увімкніть духовку на 180°C на 30 хвилин. Якщо через 10 хвилин верх пасок готовий, зменшіть температуру до 170°C і випікайте далі.
Нехай ваші пасхи будуть ароматними, смачними та наповненими теплом та затишком!
Джерело:
valerikiry
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні