ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Великодня пасха: відчуйте атмосферу свята з рецептом, традиціями та щирими порадами

Рецепти 14:40 - 18 квітня 2024

Здивуйте своїх рідних та близьких оригінальними смаками

Великодня пасха: відчуйте атмосферу свята з рецептом, традиціями та щирими порадами

Відчуйте атмосферу свята / Фото: freepik.com

Великодня пасха - це не просто смачний хліб, а й символ воскресіння Ісуса Христа та перемоги життя над смертю. Її приготування та освячення є важливою частиною святкування Великодня в Україні.

Інгредієнти:

Опара:

  • Молоко - 160 мл
  • Борошно - 6 ст. л.
  • Дріжджі - 25 г
  • Цукор - 1 ст. л.

Тісто:

  • Борошно - 500 г
  • Цукор - 180 г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Яйця - 2 шт
  • Яєчні жовтки - 3 шт
  • Вершкове масло - 170 г
  • Цедра лимона та апельсина - 1 шт
  • Цукати - 180 г
  • Гаряча вода/коньяк - 60 мл

Приготування:

  • Опара: змішайте молоко, цукор, дріжджі та 6 ст. л. борошна. Накрийте та поставте в тепле місце на 15 хвилин.
  • Тісто: з'єднайте борошно, цукор, сіль, мед, яйця, жовтки та збийте міксером. Додайте опару та знову добре перемішайте.
  • Додайте розм'якшене вершкове масло по шматочках, постійно вимішуючи міксером.
  • Додайте цедру лимона та апельсина, а також цукати. Перемішайте лопаткою.
  • Накрийте тісто та поставте в тепле місце на 2 години.
  • Розкладіть тісто по формах, заповнюючи їх на половину.
  • Розігрійте духовку до 50°C на кілька хвилин, потім поставте туди паски на 1 годину.
  • Увімкніть духовку на 180°C на 30 хвилин. Якщо через 10 хвилин верх пасок готовий, зменшіть температуру до 170°C і випікайте далі.

Нехай ваші пасхи будуть ароматними, смачними та наповненими теплом та затишком!

За цим рецептом пиріжки вийдуть у кожного.

Джерело: valerikiry

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин