Повітряна шарлотка за 40 хвилин: рецепт одного з найпопулярніших десертів в Україні
Від цього яблучного пирога просто неможливо відірватися

Фото: Unsplash/Автор - Dilyara Garifullina
Нещодавно пошуковик Google опублікував список найпопулярніших рецептів страв, які шукають в інтернеті українці. Рецепт шарлотки опинився на 4 місці у цьому рейтингу. З цієї нагоди ми розповімо, як швидко приготувати цей повітряний яблучний пиріг з насиченим смаком та приємним ванільним ароматом.
Для приготування яблучної шарлотки знадобляться такі інгредієнти:
- яйця – 2-3 шт.
- яблука – 5-6 шт.
- борошно – 1 склянка на 250 мл
- цукрова пудра для присипки – 2-3 ст. л.
- ваніль – 10 г
- цукор – пів склянки
- дрібка кориці
- дрібка солі
Спосіб приготування:
- Нарізати маленькими кубиками або тонкими скибками яблука (можна в шкірці або почищені), як вам більше до смаку. Трохи посипати їх цукром та корицею.
- Збити яйця з цукром до пінки, додати просіяне борошно, сіль, ваніль і збити до однорідної субстанції без грудочок.
- Викладіть на дно форми для випікання половину яблук, залийте половиною тіста, зверху покладіть яблука, які залишились та залийте залишками тіста.
- Випікайте пиріг в духовці 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
- Залиште шарлотку в формі на 15-20 хвилин, щоб вона охолола, а потім викладіть її на дошку, перевернувши.
- Смачного!
Ми також публікували рецепт смачнючого фінського пирога з чорницею.
Джерело:
МЕТА
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні