Смакуватиме всій родині: рецепт пухкої паски від Олі Полякової
Співачка вдосконалювала рецепт протягом 10 років

Рецепт паски від Олі Полякової / Фото: Instagram/polyakovamusic
Великдень вже близько, а це значить, що час підготувати смачненьке меню. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом пухкої та смачної паски від популярної співачки Олі Полякової. Цей рецепт вона вдосконалювала протягом 10 років, щоб отримати ідеальну паску, яка сподобається всій родині.
Деталі
Інгредієнти:
Для опари:
- 300 мл молока
- 300 г борошна (з високим вмістом білка, від 13 до 16%)
- 75 г живих дріжджів
- 1 ч. л. цукру
Для тіста:
- 18 яєць (18 жовтків, 9 білків)
- 550 г цукру
- 1 кг 200 г борошна (з високим вмістом білка, від 13 до 16%)
- 400 г вершкового масла
- Цедра 1 лимона
- Цедра 2 апельсинів
- Сік 2 апельсинів
- Ваніль
- 5-7 г солі
- Родзинки, замочені в коньяку або воді
Для глазурі:
- 9 холодних яєчних білків
- 11 ст. л. цукру
Приготування:
- Опара: Змішайте молоко, дріжджі, борошно та цукор. Накрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
- Тісто: Розділіть яйця на жовтки та білки. Жовтки збийте з цукром до пишної маси. Додайте цедру лимона та апельсинів, сік апельсинів, ваніль, сіль та опару. Поступово додайте борошно, замішуючи тісто. Додайте розм'якшене вершкове масло і родзинки. Замішуйте тісто протягом 10-15 хвилин. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 2 години.
- Випікання: Розігрійте духовку до 190°C. Розділіть тісто на 3 частини і викладіть у змащені маслом форми. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин. Випікайте паски протягом 30-40 хвилин, або до золотистого кольору.
- Глазур: Збийте білки з цукром до стійкої пінки. Готові паски полийте глазур'ю і посипте кондитерською посипкою.
Також ми розповідали, як приготувати ромову паску із сухофруктами.
Джерело:
Оля Полякова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні