Екзотичний літній шашлик: рецепт креветок на мангалі
Ви не можете собі уявити наскільки це надвичайно проста та смачна страва

Фото: Pixabay/Автор- Robert Owen-Wahl
Ці представники ракоподібних мають багатий хімічний склад. Тут містяться: йод (у 15 разів більше, ніж в яловичині), натрій, кобальт, мідь, залізо та інші мінеральні сполуки, жирні кислоти.
Варто відзначаити, що в 100 г продукту міститься майже 19 г білків і мінімальна кількість жиру – лише 1 г! І цей жир корисний для організму, так як містить необхідні організму Омега-6 і Омега-3.
Велика кількість магнію, калію і натрію в креветках сприяє нормальному функціонуванню серця, сірка забезпечує підтримку мозкової діяльності, а ще також креветки є відмінною профілактикою онкологічних хвороб.
Тож тепер купуйте інгредієнти та беріться за приготування такої корисної страви.
Інгредієнти:
- Креветки – 700 грамів;
- Лимон – 1 штука ;
- Оливкова олія – 3 столових ложки;
- Часник – 3 зубчики;
- Петрушка свіжа – пучок;
- Чорний мелений перець – на смак;
- Сіль на смак.
Маринад:
- Часник – 3 зубчики
- Лимон – 1 штука
- Олія рослинна (оливкова) – 3 столові ложки
- Зелень – пучок
- Чорний або білий мелений перець – на смак
- Сіль – на смак.
Готування:
- Розморожені креветки очистьте від панцира і залийте маринадом
- Креветки поставте в холодильник на 30 хв
- Наколіть креветки на шампури
- Смажте на мангалі по 2 – 3 хвилини з обох сторін.
Також радимо вам приготувати ідеальний лимонад, який охолодить в нестерпну спеку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!