ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Вареники по-полтавськи: пухкі хмаринки з ароматною начинкою

Рецепти 09:49 - 08 червня 2024

Такий рецепт ви точно не знали

Вареники по-полтавськи: пухкі хмаринки з ароматною начинкою

Вареники по-полтавськи/Фото: Bing

Важко уявити українську кухню без вареників – цієї душевної страви, яка зігріває не лише шлунок, а й душу. Рецепт полтавських вареників вразять кожного своєю пухкістю, ніжністю та неймовірним ароматом.

Інгредієнти:

  • 400 мл теплої води.
  • 15 г живих дріжджів.
  • 1 ч. л. солі.
  • 0,5 ч. л. соди.
  • 1 ст. л. олії.
  • 600-700 г борошна (додавайте поступово, щоб тісто було м'яким).

Тісто:

  1. Розчиніть дріжджі в теплій воді з цукром, дайте трохи піднятися.
  2. Додайте сіль, соду, олію та борошно, замісіть м'яке тісто.
  3. Дайте тісту піднятися в теплому місці близько години.

Вареники:

  1. Розкачайте тісто в пласт товщиною 2-3 мм.
  2. Виріжте кружечки за допомогою склянки або спеціальної форми.
  3. Начиніть вареники вашою улюбленою начинкою (картопля, м'ясо, сир).
  4. З'єднайте краї вареників, формуючи "вушка".

Варка:

  1. Закип'ятіть воду в каструлі, додайте трохи солі.
  2. Опускайте вареники в киплячу воду невеликими порціями, щоб вони не злипалися.
  3. Варіть вареники 4 хвилини після спливання на поверхню.

Подавайте вареники гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною.

Спробуйте приготувати рожевий коктейль із пінкою.

Джерело: emiliya_yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин