Вареники по-полтавськи: пухкі хмаринки з ароматною начинкою
Такий рецепт ви точно не знали

Вареники по-полтавськи/Фото: Bing
Важко уявити українську кухню без вареників – цієї душевної страви, яка зігріває не лише шлунок, а й душу. Рецепт полтавських вареників вразять кожного своєю пухкістю, ніжністю та неймовірним ароматом.
Інгредієнти:
- 400 мл теплої води.
- 15 г живих дріжджів.
- 1 ч. л. солі.
- 0,5 ч. л. соди.
- 1 ст. л. олії.
- 600-700 г борошна (додавайте поступово, щоб тісто було м'яким).
Тісто:
- Розчиніть дріжджі в теплій воді з цукром, дайте трохи піднятися.
- Додайте сіль, соду, олію та борошно, замісіть м'яке тісто.
- Дайте тісту піднятися в теплому місці близько години.
Вареники:
- Розкачайте тісто в пласт товщиною 2-3 мм.
- Виріжте кружечки за допомогою склянки або спеціальної форми.
- Начиніть вареники вашою улюбленою начинкою (картопля, м'ясо, сир).
- З'єднайте краї вареників, формуючи "вушка".
Варка:
- Закип'ятіть воду в каструлі, додайте трохи солі.
- Опускайте вареники в киплячу воду невеликими порціями, щоб вони не злипалися.
- Варіть вареники 4 хвилини після спливання на поверхню.
Подавайте вареники гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом або сметаною.
Спробуйте приготувати рожевий коктейль із пінкою.
Джерело:
emiliya_yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні