Готуємо лечо — апетитну овочеву закуску угорської кухні
Лечо часто закривають на зиму, щоб у холодний період насолодитися овочевою закускою

Скріншот з відео: YouTube/Вдома Смачніше
Українцям полюбилася смачна овочева страва угорської кухні — лечо. Закуску готують зі стиглих соковитих овочів та спецій. Лечо можна додавати в борщ або суп, а також їсти як закуску до м'яса. Пропонуємо приготувати страву завдяки простому рецепту.
Інгредієнти:
- Помідори — 2 кг.
- Болгарський перець — 3 кг.
- Цукор — 100 г.
- Рослинна олія — 2 ст.л.
- Сіль — 2 ст.л.
- Чорний перець горошок;
- Оцет 9% — 1 ст.л.
Гарно помийте овочі. Пропустіть помідори через м'ясорубку, зробивши з них пюре. Болгарські перці очистьте від насіння та наріжте великою соломкою. Пюре з томатів покладіть у каструлю. Додайте олію, сіль та цукор. Після закипання варіть протягом 20 хвилин. Покладіть у каструлю перець та варіть ще 20 хвилин. Додайте перець горошок та оцет за 5 хвилин до закінчення. Готову закуску розлийте по банках.
Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані помідори.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!