Смачне пісне бананове печиво: простий рецепт для всіх
Це печиво чудово зберігається в герметичному контейнері протягом кількох днів

Бананове печиво / Фото: freepik.com
Чудовий вибір для тих, хто дотримується посту або просто хоче спробувати щось новеньке! Це печиво не тільки смачне, але й дуже корисне завдяки банану, який є джерелом калію та вітамінів.
Що нам знадобиться:
- Борошно - 240 г
- Банан стиглий - 1 шт. (близько 150 г)
- Цукор - 100 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Рослинна олія - 120 мл
- Цедра лимона (за бажанням)
Як приготувати:
- Розімніть банан: вилкою розімніть банан до стану пюре.
- Змішайте сухі інгредієнти: в окремій мисці змішайте борошно, цукор і розпушувач.
- Поєднайте всі інгредієнти: додайте до сухих інгредієнтів банан, рослинну олію, лимонний сік та цедру лимона (якщо використовуєте). Ретельно перемішайте до однорідної маси.
- Формуйте печиво: викладіть тісто на деко, застелене пергаментом, і сформуйте печиво будь-якої форми.
- Випікайте: випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору.
Поради:
- Горіхи та сухофрукти: Для додаткового смаку додайте в тісто подрібнені горіхи (волоські, мигдаль, фундук) або сухофрукти (родзинки, курагу).
- Шоколад: Для шоколадного смаку можна додати розтоплений темний шоколад або шоколадні чіпси.
- Спеції: Для пікантнішого смаку додайте трохи кориці, мускатного горіха або імбиру.
Смачного!
Джерело:
valerikiry
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні