ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Освіжаючий холодний суп: рецепт персикового гаспачо

Рецепти 14:39 - 01 серпня 2024

Секрет цієї гастрономічної "бомби"– в особливому поєднанні томатів, персиків та цілого комплексу спецій

Такого ви ще не куштували: персикове гаспачо/Фото: кадр з відео

Такого ви ще не куштували: персикове гаспачо/Фото: кадр з відео

Гаспачо – дуже легкий, смачний і по-справжньому літній суп. Його основа – це завжди свіжі томати. Пропонуємо трохи змінити класичний рецепт і приготувати цю страву з додаванням персиків.

Рецепт персикового гаспачо: інгредієнти

Для гаспачо:

  • Персики - 300 г
  • Томати - 300 г
  • Болгарський перець - 100 г
  • Вода - 50 мл
  • Цукор - 15 г
  • Сік лимону - 10 г
  • Хліб ~ 30 г
  • Винний оцет - 0,5 ст л
  • Оливкова олія - 1,5 ст л
  • Сіль, перець

Для сальси:

  • Болгарський перець
  • Персик
  • Оливкова олія
  • Базилік
  • Сіль, перець

Спосіб приготування персикового гаспачо:

  1. Персики без шкірки нарізаємо на шматочки та проварюємо з водою, цукром та соком лимону приблизно 5 хвилин.
  2. З томатів та перцю за бажанням знімаємо шкірку.
  3. В блендер викладаємо персики, томати, перець, хліб, оливкову олію, сіль, перець та перебиваємо до однорідної текстури, охолоджуємо.
  4. Якщо не дуже потужний блендер, то можна пропустити суп через сито, але я люблю відчувати текстуру.
  5. Для сальси нарізаємо кубиками перець, персики, додаємо базилік, сіль та перець.
  6. При подачі можна ще додати страчателлу або бурату та оливкову олію і обов’язково шматочок підсмаженого хліба.

Влітку дуже хочеться саме холодних десертів. Заморожений кавуновий сорбет чудово вас освіжить. Ще один його плюс в натуральності. Десерт без боязні можна давати дітям.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин