Освіжаючий холодний суп: рецепт персикового гаспачо
Секрет цієї гастрономічної "бомби"– в особливому поєднанні томатів, персиків та цілого комплексу спецій

Такого ви ще не куштували: персикове гаспачо/Фото: кадр з відео
Гаспачо – дуже легкий, смачний і по-справжньому літній суп. Його основа – це завжди свіжі томати. Пропонуємо трохи змінити класичний рецепт і приготувати цю страву з додаванням персиків.
Рецепт персикового гаспачо: інгредієнти
Для гаспачо:
- Персики - 300 г
- Томати - 300 г
- Болгарський перець - 100 г
- Вода - 50 мл
- Цукор - 15 г
- Сік лимону - 10 г
- Хліб ~ 30 г
- Винний оцет - 0,5 ст л
- Оливкова олія - 1,5 ст л
- Сіль, перець
Для сальси:
- Болгарський перець
- Персик
- Оливкова олія
- Базилік
- Сіль, перець
Спосіб приготування персикового гаспачо:
- Персики без шкірки нарізаємо на шматочки та проварюємо з водою, цукром та соком лимону приблизно 5 хвилин.
- З томатів та перцю за бажанням знімаємо шкірку.
- В блендер викладаємо персики, томати, перець, хліб, оливкову олію, сіль, перець та перебиваємо до однорідної текстури, охолоджуємо.
- Якщо не дуже потужний блендер, то можна пропустити суп через сито, але я люблю відчувати текстуру.
- Для сальси нарізаємо кубиками перець, персики, додаємо базилік, сіль та перець.
- При подачі можна ще додати страчателлу або бурату та оливкову олію і обов’язково шматочок підсмаженого хліба.
Влітку дуже хочеться саме холодних десертів. Заморожений кавуновий сорбет чудово вас освіжить. Ще один його плюс в натуральності. Десерт без боязні можна давати дітям.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні