Французький цибульний суп: осінні ласощі, які піднімають настрій
З цією стравою ви полюбите осінь

Фото: Сайт міста Слов’янська
Починається час теплих супчиків, які гріють не лише шлунок, а й душу. Пропонуємо вам саме такий рецепт.
Що треба:
- 1 кг цибулі,
- 1 л бульйону (краще яловичого),
- 250 г картоплі,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 200 г твердого сиру,
- 300 г вершків,
- сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
- черствий батон або багет,
- лавровий лист,
- чорний перець,
- тим’ян
Приготування:
Цибулю наріжте півкільцями і впродовж півгодини пасеруйте на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додайте картоплю, нарізану кубиками, і залийте бульйоном. Варіть до готовності картоплі і додайте сіль, перець. Отриману масу трохи остудіть і подрібніть блендером. Додайте вершки, сік лимона (або вино) і спеції.
Готовий суп подають з грінками з білого хліба. Його також можна посипати тертим сиром.
Раніше ми писали про те, як приготувати бананові пампушки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!