Батат: що це таке та як його готувати
Батат дуже поширений, а страви з ним будуть коронними навіть на святкових вечерях
Фото: Pexels/Автор - Damir Mijailovic
Для приготування смачного батата необхідно дізнатися, що це таке. Батат - це багаторічна трав'яниста рослина, яку вирощують у Південній Америці. За смаком вона схожа на солодку картоплю, його форма нагадує нашу звичайну картоплю. Батат є одним з найпоширеніших харчових і кормових культур.
Батат також поширений в країнах з помірним кліматом як однорічна рослина. Склад цієї рослини схожий з картоплею, проте вона багатіша на вуглеводи, в тому числі на цукор.
Існує багато рецептів приготування батата. Редакція Meta.ua підготувала кілька популярних способів приготування.
Хумус з батату
Батат потрібно запекти в духовці. Потім його необхідно перетворити в пюре з консервованим нутом. В отриману консистенцію додайте пасту тахині, лимонний сік і перець чилі. Готовий хумус подавати з крекерами або хлібцями з кукурудзяної муки.
Смажений батат з авокадо
Для приготування смаженого батат вам необхідно нарізати його скибочками, поперчити, посолити, полити оливковою олією та поставте запікати в духовку на 35 хвилин. Після потрібно приготувати соус з авокадо. Для цього вам потрібно овоч перетворити в пюре, потім додайте кілька крапель лимонного соку та морську сіль.
Раніше ми повідомили, як приготувати традиційну випічку Північної Америки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!