ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечені макарони з гарбузовим пюре та сиром

Рецепти 10:00 - 03 листопада 2024

Ця яскрава сирно-гарбузова паста стане чудовим вибором для осіннього меню, підніме настрій та подарує відчуття затишку

Макарони з гарбузом та твердим сиром / Фото: www.mashed.com

Макарони з гарбузом та твердим сиром / Фото: www.mashed.com

Осінь — час для яскравих і поживних страв, і макарони з гарбузовим пюре та сиром — чудовий вибір для родинної вечері.

Цей рецепт поєднує ніжний смак гарбуза, насичені вершки та ароматний твердий сир, створюючи страву, яка не лише задовольнить ваш голод, а й наповнить будинок приємним ароматом.

Для цієї пасти потрібно лише 100 грамів гарбузового пюре, яке легко приготувати, відваривши гарбуз у трохи підсоленій воді. Ще знадобляться твердий сир і жирні вершки, що забезпечать насичену кремову текстуру.

Інгредієнти

  • 400 г макаронів;
  • 400 г твердого сиру (наприклад, чедер або гауда);
  • 250 г жирних вершків;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 100 г гарбузового пюре;
  • 1 ч. л. солі.

Покрокове приготування

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів, щоб вона була готова, коли вам потрібно буде запікати пасту.
  2. Відваріть макарони у підсоленій воді до стану "аль денте", відповідно до інструкцій на упаковці. Потім злийте воду та відкладіть макарони.
  3. Якщо у вас немає готового пюре, зробіть його самостійно. Відваріть шматочки гарбуза в підсоленій воді до м’якості, злийте воду і подрібнюйте гарбуз до однорідної консистенції.
  4. У великій мисці змішайте макарони, 2 склянки натертого сиру, вершки, вершкове масло, гарбузове пюре та сіль. Перемішайте все, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися.
  5. Вилийте макарони з соусом у велику форму для запікання. Рівномірно посипте зверху залишком тертого сиру, щоб утворилася золотава скоринка.
  6. Запікайте пасту у попередньо розігрітій духовці приблизно 25 хвилин, поки сир на поверхні не розплавиться і не стане золотавим.
  7. Дістаньте страву з духовки, дайте їй трохи охолонути, щоб смак став ще насиченішим, і подавайте до столу. Можна прикрасити свіжою зеленню, наприклад, базиліком або петрушкою, для додаткового аромату.

Також читайте про 9 способів засолити форель у домашніх умовах.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин