Гарбуз з лісовими грибами у пряному соусі
Рецепт не вимагає певних грибів, тому можете використовувати ті, що вже є на кухні

Гарбуз із лісовими грибами в соусі / Фото: cooking.nytimes.com
Цей рецепт гарбуза з грибами у пряному соусі – справжня гастрономічна подорож до Індії.
Тонке поєднання ніжного гарбуза та ароматних лісових грибів, приправлених спеціями, як-от кмин, коріандр та куркума, надає страві насичений і багатий смак.
Ідеально підійдуть білі гриби, лисички чи опеньки – або ж комбінація з них. Кокосове молоко додає кремової текстури, а сік лайма – легкої кислинки.
Гостроти додадуть перець чилі та мелений червоний перець. Страва чудово підійде для осінньої вечері, коли хочеться чогось затишного, теплого та ароматного.
Інгредієнти
- 3 ст. л. олії
- 300 г гарбуза, очищеного від шкірки та нарізаного кубиками
- 1 невеликий зелений перець чилі
- 1 невелика цибулина, дрібно нарізана
- Дрібка кмину
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 ч. л. меленого коріандру
- Дрібка меленого червоного перцю
- 1 ч. л. меленої куркуми
- 400 г лісових грибів (білі, лисички або опеньки), нарізаних скибочками
- ¾ чашки кокосового молока
- 2 ст. л. соку лайма
- Сіль, перець, свіжі листочки кінзи для подачі
Покрокова інструкція
- У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Викладіть кубики гарбуза одним шаром. Приправте сіллю та перцем. Готуйте близько 2 хвилин, потім переверніть і обсмажте ще 2 хвилини. Викладіть гарбуз на тарілку і відкладіть убік.
- Зробіть надріз на перці чилі. На тій же сковороді додайте цибулю, трохи посоліть і готуйте, помішуючи, протягом 1 хвилини. Додайте кмин, потім часник, коріандр, червоний перець, куркуму та перець чилі. Добре перемішайте та готуйте ще 30 секунд, щоб спеції розкрили аромат.
- Додайте нарізані гриби до сковороди, посоліть і перемішайте. Готуйте близько 5 хвилин, доки гриби не пустять сік.
- Поверніть гарбуз до сковороди. Додайте кокосове молоко і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте ще 5 хвилин, дозволяючи всім смакам змішатися.
- Додайте сік лайма, ще раз доведіть до смаку сіллю та спеціями. Перед подачею прикрасьте свіжими листочками кінзи.
Раніше ми знайшли рецепт хумуса, який точно сподобається всім.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!