Смачнючий лосось у медовому соусі з овочами: і смачно, і корисно
Подаруйте собі здорове харчування

Фото: canva
Запечений лосось у медовому соусі з морквою та броколі містить багато вітамінів та корисних мінералів.Страва легка у приготуванні. Сам процес готування надасть вам багато задоволення.
Що треба:
- Лосось — 2 великих стейки (близько 700 г)
- Морква — 3 шт.
- Броколі — 250 г
Для соусу:
- Мед — 1,5 ст. л.
- Хлоп’я червоного перцю — 1 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л.
- Соєвий соус — 2-3 ст. л.
- Оливкова олія — 2 ст. л.
Приготування:
Розігрійте духовку до 200°C, щоб лосось закладати вже в теплий простір. Це дасть йому набрати рум’яну скоринку.
Викладіть стейки лосося в жаротривку форму. Окремо приготуйте соус, змішавши мед, соєвий соус, оливкову олію, паприку та хлоп’я червоного перцю. Обсмажте стейки в цьому соусі з усіх боків.
Додайте до риби овочі. Моркву для цього наріжте кружальцями або брусочками, а броколі розділіть на суцвіття. Збризніть все оливковою олією та додайте дрібку солі.
Поставте форму в розігріту духовку і запікайте приблизно 20-25 хвилин. Лосось має стати рум’яним, а овочі — м’якими, але злегка хрусткими. Овочі вбирають сік від лосося і соусу та набувають неймовірного аромату.
Раніше ми писали, як приготувати обліпиховий чай з апельсином і корицею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!