ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Галета з томатами: як приготувати смачну вечерю

Рецепти 08:05 - 01 вересня 2021

Цим блюдом ви зможете здивувати своїх близьких

Галета

Фото: Instagram/Автор: goodfood.gram

Галета - це збірна назва кількох французьких страв. Найчастіше це невеликий круглий пиріг з різного тіста. Галета з томатами - це ідеальний варіант для літньої смачної вечері або обіду. Головний плюс цього пирога - тонкий шар тіста та багато начинки.

Для приготування тіста:

  • Борошно - 130 г;
  • Окріп - 60 мл;
  • Розпушувач - 0,5 ч.л .;
  • Рослинна олія - ​​50 мл;
  • Оцет - 1 ч.л .;
  • Сіль - 1 / 4ч.л.

Для приготування начинки:

  • Томати (бажано різної форми та кольору) - 2-3 шт;
  • Яєчний жовток для змазування тіста;
  • Вершковий сир - 100 г;
  • Спеції та трави на смак.

Приготування:

Крок 1. У глибокій ємності змішайте борошно з розпушувачем і сіллю.

Крок 2. Для тіста потрібно змішати масло, окріп та оцет. Потім рідину вилити до борошна і замісити тісто.

Крок 3. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.

Крок 4. Томати нарізати кільцями.

Крок 5. На пергаменті розкачати або розім'яти руками тісто в коло (діаметр приблизно 26 см). На центр намазати вершковий сир, відступаючи від краю по 3 см. Зверху на сир викласти томати внахлест. Присипати спеціями та травами, скропити олією.

Крок 6. Загорнути краї галети на начинку, злегка скріплюючи. Змастити краю збитим жовтком.

Крок 7. Випікати при 180 ° 15-20 хвилин.

Галета з томатами готова! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом кексів.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин