Галета з томатами: як приготувати смачну вечерю
Цим блюдом ви зможете здивувати своїх близьких
Фото: Instagram/Автор: goodfood.gram
Галета - це збірна назва кількох французьких страв. Найчастіше це невеликий круглий пиріг з різного тіста. Галета з томатами - це ідеальний варіант для літньої смачної вечері або обіду. Головний плюс цього пирога - тонкий шар тіста та багато начинки.
Для приготування тіста:
- Борошно - 130 г;
- Окріп - 60 мл;
- Розпушувач - 0,5 ч.л .;
- Рослинна олія - 50 мл;
- Оцет - 1 ч.л .;
- Сіль - 1 / 4ч.л.
Для приготування начинки:
- Томати (бажано різної форми та кольору) - 2-3 шт;
- Яєчний жовток для змазування тіста;
- Вершковий сир - 100 г;
- Спеції та трави на смак.
Приготування:
Крок 1. У глибокій ємності змішайте борошно з розпушувачем і сіллю.
Крок 2. Для тіста потрібно змішати масло, окріп та оцет. Потім рідину вилити до борошна і замісити тісто.
Крок 3. Загорнути тісто в плівку і залишити на 30 хвилин при кімнатній температурі.
Крок 4. Томати нарізати кільцями.
Крок 5. На пергаменті розкачати або розім'яти руками тісто в коло (діаметр приблизно 26 см). На центр намазати вершковий сир, відступаючи від краю по 3 см. Зверху на сир викласти томати внахлест. Присипати спеціями та травами, скропити олією.
Крок 6. Загорнути краї галети на начинку, злегка скріплюючи. Змастити краю збитим жовтком.
Крок 7. Випікати при 180 ° 15-20 хвилин.
Галета з томатами готова! Смачного!
Раніше ми поділилися рецептом кексів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!