Мінімум продуктів та часу: готуємо пишки-малятка на сніданок
Це той рецепт, який можна легко віднести до розряду швидкої випічки і порадувати свою родину смачним сніданком

Готуємо пишки-малятка на сніданок/Фото: ukr.media
Сьогодні будемо готувати "пишки-малятка". М'які, повітряні та ніжні.
Інгредієнти:
- кефір (2,5%) — 250 мл
- яйце — 1 шт.
- цукор — 5 ст.л
- сіль — дрібка
- ванільний цукор — 1 ч.л
- сода — 1 ч.л (без гірки)
- олія — 2 ст.л
- борошно — 3 склянки (480 г)
Приготування:
У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо дрібку солі, всипаємо 5 ст.л цукру та 1 ч.л ванільного цукру і вінчиком злегка збиваємо масу до однорідності.
Далі в тісто вливаємо 2 ст.л олії і ще раз добре все перемішуємо.
Тепер в іншій ємності змішуємо кефір і соду. На 250 мл кефіру потрібна 1 ч.л соди без гірки. Кефір жирністю 2,5%.
Яєчну суміш з'єднуємо з кефіром і починаємо потроху всипати просіяне борошно. Зазвичай у мене йде 3 склянки борошна. Тісто не має бути забитим, і воно навіть може трохи прилипати до рук.
Розкочуємо тісто в пласт товщиною 2 см. Я завжди працюю з тістом на силіконовому килимку. Якщо ви будете розкочувати просто на столі, то трохи підсипте борошна, оскільки тісто прилипне до столу і з ним важко буде працювати.
Беремо будь-які форми для печива або звичайну склянку відповідного діаметру і вирізаємо пишки.
Краї можна легко вирівняти пальцями. Ще можна на звичайних кружечках зробити надрізи з 4-х сторін і отримати незвичайну форму.
Коли пишки вирізані, в сковороду наливаємо олію, кладемо заготовки, накриваємо кришкою і обсмажуємо їх близько 2-х хвилин на слабкому вогні. Потім перевертаємо їх і обсмажуємо з іншого боку.
"Пишки-малятка" готові. Особливо смачно їх їсти зі сметаною, джемом або варенням. За бажанням зверху їх ще можна присипати цукровою пудрою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!