Простий рецепт на кожен день: соковитий кіш з грибами
Ця страва — просто гастрономічне відкриття

Фото: pexels
Кіш з грибами можна готувати як щоденну страву. Їжа має насичений смак та чудовий аромат. Гриби можна використовувати будь-які.
Що треба:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 невелика цибулина, тонко нарізана
- 230 г грибів, нарізаних
- 140 г свіжого шпинату
- 4 великих яйця
- 1 склянка цільного молока
- 1 склянка тертого сиру швейцарського
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки мускатного горіха (за бажанням)
- ¼ чайної ложки чорного меленого перцю
- 1 заморожена основа для пирога, розморожена
Приготування:
Розігрійте духовку до 190°C. Поки вона гріється, займіться тістом. Розкачайте основу для пирога і викладіть її у форму діаметром 28 см (або 23 см). Притисніть краї та обріжте надлишки.
Обсмажте цибулю до карамелізації (близько 5-7 хвилин). Перекладіть цибулю на тарілку. У ту саму пательню додайте нарізані гриби та готуйте до золотистого кольору і випаровування вологи. Додайте шпинат і готуйте, поки він не зів'яне. Посоліть, поперчіть. Приготуйте заливку. Для цього у мисці збийте яйця, молоко, сир, сіль, перець і, за бажанням, мускатний горіх.
Починайте збирати кіш. На основу викладіть карамелізовану цибулю, потім гриби і шпинат. Залийте овочі яєчно-молочною сумішшю, рівномірно розподіливши її. Поставте форму з кішем у розігріту духовку. Випікайте 30-35 хвилин, поки верх не стане золотистим, а начинка щільною.
Раніше ми писали про те, як приготувати красиве та смачне кавове желе.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!