Яскрава альтернатива олів'є: рецепт салату "Буковина"
Ніжний, ситний і трохи пікантний! Копчена ковбаса, овочі та легкий майонезний соус – що ще потрібно для святкової вечері? Готується легко, а зникає зі столу ще швидше!

Салат "Буковина" / Фото: Alina FooDee
Салат "Буковина" – це яскрава альтернатива звичному олів’є, яка точно стане хітом новорічного столу!
У цьому салаті гармонійно поєднується копчена ковбаса, що додає страві пікантності, ніжна відварна картопля, солодкувата морква та хрусткий болгарський перець.
Горох надає свіжості, а зелена цибулька додає яскравих ароматних ноток.
Заправлений домашнім майонезом, салат набуває особливої ніжності та витонченості.
Щоб досягти найкращого результату, обирайте ковбасу хорошої якості – копчену або сирокопчену.
Овочі нарізайте дрібними кубиками, щоб усі інгредієнти гармонійно поєднувалися.
Інгредієнти
- Копчена ковбаса – 200 г
- Відварена картопля – 3 шт. (невеликі)
- Відварена морква – 2 шт. (невеликі)
- Болгарський перець – 1 шт.
- Горошок консервований – 150 г
- Зелена цибуля – невеликий пучок
- Майонез – на смак
Покроковий рецепт
- Відваріть картоплю та моркву до готовності, охолодіть і очистіть. Наріжте картоплю, моркву, копчену ковбасу та болгарський перець дрібними кубиками.
- Зелену цибулю дрібно наріжте.
- У великій мисці з’єднайте нарізані овочі, ковбасу, зелень та консервований горошок. Додайте майонез і ретельно перемішайте.
- Дайте салату настоятися у холодильнику 1 годину, щоб усі інгредієнти просочилися соусом і ароматами.
- Перед подачею прикрасьте салат додатковою зеленою цибулею або гілочкою кропу для яскравості.
А ще можна подати смачний салат на Новий рік із горбушею та вершковим сиром.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!