Ароматні шведські завитки: кориця, кардамон та море задоволення
Неймовірно ароматні шведські булочки з корицею та кардамоном

Шведські булочки з кардамоном та корицею / Фото: instagram.com
Шведські булочки з корицею та кардамоном – це справжнє свято для ваших смакових рецепторів!
Уявіть, як у вашому домі розливається аромат кориці, кардамону та свіжоспеченого тіста.
Здається, що все навколо стає затишнішим та теплішим. Тісто ніжне та пухке, а начинка з коричневого цукру та прянощів дарує солодкий, трохи пікантний смак.
Ці булочки – класика шведської випічки, яка просто створена для того, щоб насолоджуватись життям.
Інгредієнти
Для тіста
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 200 мл
- Вершкове масло – 60 г
- Борошно пшеничне – 500 г
- Цукор – 50 г
- Швидкорозчинні дріжджі – 7 г
- Кардамон мелений – 1 ч. л.
- Сіль – дрібка
Для начинки
- Коричневий цукор – 100 г
- М’яке масло – 70 г
- Кориця мелена – 1 ст. л.
Для змащування
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Молоко – 1 ст. л.
Покроковий рецепт
- Молоко злегка підігрійте до температури не більше 40 °C. Додайте вершкове масло і перемішайте до повного розчинення.
- У великій мисці просійте борошно, додайте цукор, дрібку солі, мелений кардамон та сухі дріжджі. Перемішайте сухі інгредієнти, щоб вони рівномірно розподілилися.
- До молочно-масляної суміші додайте яйце і збийте вінчиком до однорідності. Влийте цю рідину в борошняну суміш.
- Замісіть тісто спочатку ложкою, а потім руками або за допомогою міксера з насадкою для тіста. Місіть близько 7-8 хвилин, доки тісто не стане м’яким та еластичним.
- Сформуйте тісто в кулю, покладіть у змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину. Тісто має збільшитися вдвічі.
- Тим часом підготуйте начинку. З’єднайте м’яке вершкове масло, коричневий цукор і корицю. Перемішайте до отримання кремової пасти.
- Тісто, що підійшло, викладіть на присипану борошном поверхню і розкачайте у великий прямокутник розміром приблизно 30х40 см.
- Рівномірно намастіть начинку по всій поверхні тіста, залишивши 1 см від одного короткого краю.
- Скрутіть тісто в рулет, починаючи з протилежного короткого боку. Край тіста, що залишився, добре защипніть, щоб рулет не розгорнувся.
- Гострим ножем розріжте рулет на 8 рівних частин.
- Викладіть булочки на застелене пергаментом деко, залишаючи між ними відстань, щоб вони мали місце підрости. Накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин.
- Духовку розігрійте до 200 °C.
- Змішайте жовток з молоком та змастіть поверхню кожної булочки. За бажанням посипте трохи цукром.
- Випікайте булочки 18-23 хвилини, доки вони не стануть золотаво-коричневими.
Готові булочки дістаньте з духовки та дайте їм трохи охолонути. Можна посипати їх цукровою пудрою або полити глазур’ю для додаткової солодкої нотки.
Також приготуйте тістечка "Персики" зі згущеним молоком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!