Як приготувати тірамісу вдома і без яєць: секрети від фудблогерки
Відеорецепт класичного тірамісу в домашніх умовах

Як приготувати тірамісу вдома / Фото: Bing
Італійський десерт тірамісу можна легко приготувати вдома. Секретами приготування та рецептом цього десерту без яєць поділилась фудблогерка Іриска Дімітрова.
Інгредієнти:
- 500 г вершків 33% жирності (добре охолодити)
- 170 г цукрової пудри
- ваніль/ванілін/ванільний цукор
- 250 г маскарпоне
- 200 г печива савоярді (24 шт)
- 1,5 склянки кави
- какао
Приготування:
- Добре охолоджені вершки збиваємо на великій швидкості. Коли вершки почнуть збиватися, у декілька етапів додаємо просіяну цукрову пудру, збиваємо на великій швидкості до піків.
- До збитих вершків додаємо охолоджений сир Маскарпоне і трошки збиваємо на дуже маленькій швидкості до однорідності.
- Печиво Савоярді занурюємо в охолоджену каву на 1 секунду, даємо каві стекти, і викладаємо печиво в форму одним шаром. Покриваємо товстим шаром крема (половина від цього цієї кількості).
- Викладаємо 2-й шар печива і зверху знов шар крема (половина від того, що залишилося).
- Рештою крему прикрашаємо тирамісу за допомогою кондитерського мішка.
- Залишаємо тирамісу в холодильнику на 5 — 6 годин і перед подачею прикрашаємо какао.
Смачного!
Раніше ми ділились секретом ідеальних млинців для сніданку: цей рецепт підійде і для новачків.
Джерело:
Іриска Дімітрова
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні