Здобні булочки зі штрейзелем
Булочки випікають до золотистості, а після виходу з духовки змащують вершковим маслом, що додає їм неперевершеної ніжності

Здобні булочки зі штрейзелем / Фото: instagram.com
Здобні булочки зі штрейзелем – це ідеальне поєднання пухкого тіста та хрусткої солодкої крихти.
Виготовлення починається з приготування опари: тепле молоко, дріжджі та цукор забезпечують м’якість і повітряність майбутньої випічки.
Після того як на опарі з’являється "шапочка", її з’єднують із тістом, яке стає еластичним і ніжним завдяки яйцю, вершковому маслу та ваніліну.
Готове тісто залишають підходити, формуючи основу для булочок.
Інгредієнти для опари
- тепле молоко – 200 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- дріжджі швидкі – 7 г;
- борошно – 3 ст. л.
Для тіста
- яйце – 1 шт.;
- сіль – дрібка;
- цукор – 2 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- борошно – 370 г;
- ванілін – на смак.
Для штрейзеля
- борошно – 60 г;
- цукор – 60 г;
- вершкове масло (кімнатної температури) – 35 г.
Спосіб приготування
- Трохи нагріти молоко. Всипати в молоко цукор і дріжджі, перемішати. Додати борошно, перемішати, накрити плівкою і прибрати в тепле місце.
- Поки підходить опара, збити яйце з сіллю, додати цукор, ванілін і масло, добре перемішати.
- Коли на опарі з'явилася "шапочка", з'єднати її з тестом. Додати борошно за три-чотири підходи.
- Коли тісто не прилипатиме до рук, накрити миску з тістом плівкою і залишити в теплому місці на одну годину. Розділити тісто на рівні частини. Сформувати кульки. Викласти на пекарській папір, змащений олією, і залишити на 15 хвилин.
- Для штрейзеля з'єднати всі інгредієнти, розтерти в крихту.
- Збити жовток з молоком, змастити булочки і присипати штрейзелем.
- Випікати 25-30 хвилин за 180-200 градусів до рум'яної скоринки. Якщо верх почне рум'янитися, накрити фольгою і пекти до готовності. Готові булочки змастити вершковому маслом.
Також рекомендуємо рецепт найпопулярнішого кавового десерту сезону.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!