ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Здобні булочки зі штрейзелем

Рецепти 06:00 - 12 січня 2025

Булочки випікають до золотистості, а після виходу з духовки змащують вершковим маслом, що додає їм неперевершеної ніжності

Здобні булочки зі штрейзелем / Фото: instagram.com

Здобні булочки зі штрейзелем / Фото: instagram.com

Здобні булочки зі штрейзелем – це ідеальне поєднання пухкого тіста та хрусткої солодкої крихти.

Виготовлення починається з приготування опари: тепле молоко, дріжджі та цукор забезпечують м’якість і повітряність майбутньої випічки.

Після того як на опарі з’являється "шапочка", її з’єднують із тістом, яке стає еластичним і ніжним завдяки яйцю, вершковому маслу та ваніліну.

Готове тісто залишають підходити, формуючи основу для булочок.

Інгредієнти для опари

  • тепле молоко – 200 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • дріжджі швидкі – 7 г;
  • борошно – 3 ст. л.

Для тіста

  • яйце – 1 шт.;
  • сіль – дрібка;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно – 370 г;
  • ванілін – на смак.

Для штрейзеля

  • борошно – 60 г;
  • цукор – 60 г;
  • вершкове масло (кімнатної температури) – 35 г.

Спосіб приготування


  1. Трохи нагріти молоко. Всипати в молоко цукор і дріжджі, перемішати. Додати борошно, перемішати, накрити плівкою і прибрати в тепле місце.
  2. Поки підходить опара, збити яйце з сіллю, додати цукор, ванілін і масло, добре перемішати.
  3. Коли на опарі з'явилася "шапочка", з'єднати її з тестом. Додати борошно за три-чотири підходи.
  4. Коли тісто не прилипатиме до рук, накрити миску з тістом плівкою і залишити в теплому місці на одну годину. Розділити тісто на рівні частини. Сформувати кульки. Викласти на пекарській папір, змащений олією, і залишити на 15 хвилин.
  5. Для штрейзеля з'єднати всі інгредієнти, розтерти в крихту.
  6. Збити жовток з молоком, змастити булочки і присипати штрейзелем.
  7. Випікати 25-30 хвилин за 180-200 градусів до рум'яної скоринки. Якщо верх почне рум'янитися, накрити фольгою і пекти до готовності. Готові булочки змастити вершковому маслом.

Також рекомендуємо рецепт найпопулярнішого кавового десерту сезону.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин